Unde apar noi proiecte imobiliare în Cluj-Napoca

Unde apar noi proiecte imobiliare în Cluj-Napoca

Un nou cartier, de dimensiunea Mănăşturului, va debloca piaţa imobiliară din Cluj-Napoca, cred specialiştii în imobiliare. O altă zonă de interes pentru dezvoltatorii imobiliari sunt fostele zone industriale, transformate rând pe rând în cartiere de locuinţe. Totuţi, periferiile rămân încă atractive datorită preţurilor mai mici decât cele practicate în oraş. 

Sopor va debloca piața imobiliară din Cluj-Napoca

Aici, pe 238 de hectare stabilit de Primărie se va contura noul cartier, cu bulevarde, cu şcoală, cu grădiniţă, cu creşă, cu centru de cartier. "Realizarea acestui nou cartier Sopor mai durează, astfel că, specialiştii, pe baza expertizei din piață, estimează că va exista o stagnare a construcțiilor. Prețurile ar putea crește, deoarece expansiunea locurilor de muncă crește. În acest moment, potrivit specialiștilor, numărul persoanelor care aleg să se mute la Cluj este în continuă creștere", se arată într-o analiză Blitz Imobiliare

VEZI ŞI Extinderea Clujului, prioritară în 2019. Noi cartiere: Sopor, Borhanci, Lomb şi Valea Gârboului

Proiectele imobiliare din Borhanci și Bună Ziua rămân deocamdată blocate

O stagnare a construcțiilor pe piața imobiliară din Cluj-Napoca ar putea fi cauzată și de faptul că proiectele imobiliare din două cartiere ale oraşului - Bună Ziua și Borhanci - vor fi în continuare blocate. În acest moment, studiile au arătat o depășire a traficului cu 126% pentru cartierul Borhanci. Situația este asemănătoare și în Bună Ziua.

"Din acest motiv, proiectele imobiliare au fost blocate, iar autorizațiile de construcție vor fi eliberate doar după ce se va realiza lărgirea celor două străzi, Bună Ziua și Borhanci. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru ca aceste proiecte să fie realizate cât mai repede. Municipalitatea are și ea interes să realizeze lărgirea străzii cât mai curând, deoarece va realiza în Borhanci, cartierul Tineretului. Specialiștii estimează că zona Borhanci va cunoaște astfel o puternică dezvoltare imobiliară, va fi un punct de atracție pentru tinerele familii", se mai arată în analiza citată. 

Fostele zone industriale, transformate în cartiere de locuințe

Tot mai multe proiecte imobiliare se dezvoltă în fostele zone industriale ale orașului, cum ar fi Piața 1 Mai sau cartierul Iris. "În Piața 1 Mai, un dezvoltator imobiliar dorește să construiască un imobil cu 7 etaje, care să aibă birouri la primele două etaje și apartamente la etajele 3-7. Proiectul a început în 2015, dar încă nu a fost încă avizat în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca", arată analiştii imobiliari.  

O altă zonă care se va dezvolta masiv în următoarea perioadă se află în partea de Nord a orașului, în vecinătatea Bulevardului Muncii. "Nu mai puțin de trei proiecte imobiliare cu sute de apartamente vor fi dezvoltate aici. Dezvoltatorii promit amenajarea inclusiv de spații verzi, grădinițe sau școli. Zona de Nord a Orașului ar putea să se dezvolte în următorii ani, mai ales dacă se va materializa proiectului trenului metropolitan". 

O altă zonă ce s-a dezvoltat mult, și unde există încă proiecte imobiliare este Plopilor. Zona este aproape de parcul Iuliu Hațieganu, de Sala Polivalentă sau de Stadion, astfel că reprezintă o zonă atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari.

Presiunea rămâne pe Florești, Apahida şi Baciu

Atât timp cât numărul proiectelor imobiliare ce se dezvolta la Cluj-Napoca nu reușesc să satisfacă cererea, cumpărătorii vor fi nevoiți să se îndrepte spre localitățile aflate la periferie, în Florești, Apahida sau Baciu. Aşadar, aceste zone rămân atractive mai ales din perspectiva prețurilor mai mici decât cele practicate în oraș.

Loading...
Comenteaza