Ungaria: Discuţii oficiale privind lina feroviară de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti

Ungaria: Discuţii oficiale privind lina feroviară de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a avut, marţi, discuţii cu ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Peter Szijjarto, cu privire la posibilitatea realizării unei linii feroviare de mare viteză pe ruta Budapesta - Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, discuţiile au avut loc în contextul Summitului ministerial privind transporturile, de la Budapesta, scrie Agerpres.

"Ministrul Transporturilor din România, Lucian Şova, a purtat astăzi, 6 martie 2018, în contextul Summitului ministerial privind transporturile, de la Budapesta, discuţii cu Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, pe teme de interes bilateral din domeniul transporturilor rutiere şi a infrastructurii de transport. De asemenea, la întâlnire au fost abordate şi subiecte din domeniul feroviar precum posibilitatea realizării unei linii feroviare de mare viteză pe ruta Budapesta - Bucureşti", se spune în comunicat.

În octombrie 2017, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Peter Szijjarto, a susţinut al Cluj, într-o conferinţă de presă comună cu ministerul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, introducerea unui tren de mare viteză care să lege Budapesta de Bucureşti, prin Cluj-Napoca, afirmând că acest proiect ar trebui să fie o prioritate. 

VEZI: Tren de mare viteză Budapesta - Cluj

Loading...
Comenteaza