Ursus nefiltrată a intrat în producţie la Cluj

Ursus nefiltrată a intrat în producţie la Cluj
Pubul “La Fabrica de Bere”, unde se va produce noul sortiment de bere nefiltrată Ursus, situat în incinta fostei unităţi de producţie, va fi inaugurat pe 16 iunie. În aceeaşi lună va deveni funcţională şi Berăria Ursus din centrul Clujului.

Vicepreşedintele de marketing al Ursus, Grant McKenzie, a dat detalii privind noile prezenţe Ursus în oraş, dar şi despre implicarea în Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Zilele Clujului şi organizarea concertelor pentru Ursus Evolution.

În ce stadiu sunteţi cu lucrările la minifabrică?
Suntem la o săptămână şi jumătate - două de finalizare. Partea de berărie este pregătită, utilajele sunt instalate şi funcţionale. Zona de bar şi cea de restaurant nu sunt încă complet finalizate, dar în două săptămâni vor fi gata.

Veţi prinde TIFF sau câteva zile din festival?
Sperăm. Trebuie să obţinem aprobări din partea autorităţilor fiscale pentru a comercializa bere. Fiind vorba de o nouă unitate, avem nevoie de alte avize, altfel nu putem vinde berea, care este un produs pe care se plăteşte acciză. Aşadar, depindem şi de acest aspect. Deocamdată, suntem în teste. Echipamentul e nou, avem angajaţi care lucrau la fabrica de bere înainte şi care acum sunt pregătiţi de oamenii care au livrat echipamentul pentru minifacilitatea de producţie, fiindcă acest tip de utilaje este diferit faţă de ceea ce se folosea în unitatea mare.

Cum este berea aleasă de clujeni în aprilie?
După părerea mea, foarte bună. Desigur că au ales cea mai scumpă reţetă. Clujenii au gusturi rafinate. E o reţetă complexă, pentru o bere cu gust bogat, are o culoare aurie şi o spumă persistentă. De asemenea, fiind nefiltrată, va putea fi consumată proaspătă.

În iunie devine funcţională întreaga facilitate?
Aşa ne dorim: pe 16 iunie să inaugurăm oficial tot spaţiul, iar în 17 iunie să deschidem pentru marele public. Depindem, totuşi, de obţinerea avizelor necesare.

Valoarea investiţiei va ajunge la 1,1 milioane de euro?
Construcţia va costa în final în jur de 1 milion de euro, la care se adaugă alte costuri, inclusiv cheltuieli de marketing, de cercetare-dezvoltare, design de produs, adică încă 100.000-200.000 de euro.

Ce se întâmplă cu planurile pentru Berăria Ursus, din centrul oraşului?
Este un proiect în pregătire. În acea locaţie sunt nişte fresce foarte frumoase, care vor fi reconstituite, iar designul pentru acest spaţiu va fi gândit pentru a le pune în valoare. Vor exista acolo trei camere şi un bar mare, iar locul va fi amenajat cu elemente moderne, dar şi clasice. Noul local se va deschide undeva în iunie. Unele estimări sunt că va fi gata chiar mai repede, dar eu voi fi mai pesimist şi voi zice undeva în iunie.

Sunteţi pesimist fiindcă nu s-a reuşit respectarea termenului iniţial în cazul miniberăriei, cu inaugurarea estimată pentru Zilele Clujului?
Toate lucrările au fost realizate în timp record, mai ales că am făcut toate eforturile să prezervăm vechea clădire existentă. În astfel de si-tuaţii pot apărea diverse elemente neplanificate în timpul construcţiei. Procesul care implică folosirea unei structuri deja existente, ceea ce am făcut noi, este mai complicat decât să ridici de la zero o clădire. Apar tot felul de "surprize", cu bolţile, cu zidurile, sunt elemente neprevăzute. Luând asta în considerare, aş spune că întreaga echipă care a lucrat la proiect a făcut o treabă nemai-pomenită.

Sunteţi pregătiţi pentru TIFF?
Da, absolut. În-cepem lansarea campaniei noastre, cu materiale promoţionale în punctele impor-tante din oraş, inclusiv în aeroport. Vom avea o campa-nie inspirată de celebrul personaj Forrest Gump.

Ce altceva mai faceţi în cadrul TIFF?
Vom avea proiecţii speciale în Piaţa Unirii, vom avea şi o petrecere specială la final, sperăm că o vom putea ţine chiar la Berăria Ursus. Căutăm potenţiali ambasadori Ursus, care vor face poze, video şi vor fi implicaţi în campania de social media. La gala de final a festivalului, Ursus va oferi premiul pentru cel mai bun debut. Pentru 25-26 iunie pregătim un alt eveniment la Cluj, Ursus Evolution, care se va desfăşura în centrul oraşului şi va urmări evoluţia muzicală româ-nească. Vor fi prezente multe trupe şi artişti, care interpretează genuri diferite de muzică. Printre cei prezenţi vor fi Paraziţii, Puya, Iris, Cargo, E.M.I.L., Zdob şi Zdub, Les Elephants Bizzares, ROA. Ursus sponsorizează Zilele Clujului şi tocmai am selectat câştigătorii burselor "Studenţi pentru comunitate", proiect realizat împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai. O echipă de angajaţi Ursus, printre care m-am numărat şi eu, a participat la maratonul Clujului, sprijinind un proiect de antreprenoriat al tinerilor. Compania a donat 200 de lei pentru fiecare kilometru alergat de noi, aşa că am strâns câteva mii de euro pentru tinerii cu idei bune de afaceri.

Puteţi să daţi nişte cifre privind sponsorizarea TIFF?
Nu, organizatorii TIFF nu dau nici ei sumele pentru fiecare dintre sponsori. Bugetul total al festivalului va fi de 1,8 milioane de euro. Am semnat un contract pentru un parteneriat de trei ani, începând din acest an. Suntem deja de doi ani sponsori principali ai festivalului şi ne vom implica în sprijinirea acestui eveniment.

Peste doi ani, la încheierea contractului actual, când oamenii vor începe să uite de închiderea fabricii, veţi fi în continuare interesaţi de TIFF?
Festivalul este un eve-niment grozav. Nu e vorba doar de Cluj, evenimentul este unul important pentru toată ţara şi vrem să îl susţinem în continuare. Clujenii îl doresc aici, organizatorilor le place să îl facă la Cluj. Noi considerăm că TIFF este cel mai bun festival de film din România. Spri-jinim un brand născut la Cluj, reprezentativ pentru România şi recunoscut la nivel internaţional.

(D.E.)

 

Loading...
Comenteaza