Ursus pregăteşte demolarea fabricii

Ursus pregăteşte demolarea fabricii
Compania producătoare de bere a iniţiat demersurile de autorizare pentru desfiinţarea de construcţii de pe fosta platformă de producţie din Cluj-Napoca.

Ursus Breweries pregăteşte din punct de vedere administrativ terenul pentru etapa postproducţie şi încă dezafectează utilaje, la aproape un an de la anunţul că fabrica de la Cluj se închide.

Primăria Cluj-Napoca a eliberat luna trecută un certificat de urbanism având ca beneficiar societatea Ursus Breweries Sucursala Cluj. Documentul a fost solicitat pentru informare în vederea desfiinţării de construcţii din incinta unităţii amplasate pe Calea Mănăştur nr. 2-6. Sunt menţionate 16 corpuri de clădire. Reprezentanţii companiei susţin că singurele demersuri privind fosta facilitate de producţie vizează mutarea unor echipamente şi că nu s-a luat deocamdată o decizie privind destinaţia proprietăţilor de la Cluj.

"În momentul de faţă nu există planuri concrete pentru destinaţia fabricii de bere şi a terenului aferent, în afară de dezafectarea unor utilaje. Pentru a realiza această dezafectare e necesară o autorizaţie de mediu, iar pentru aceasta, şi un certificat de urbanism. S-au cerut aceste documente pentru a fi pregătiţi din punct de vedere administrativ, nu pentru că ar exista acum planuri specifice de demolare", a transmis Diana Klusch, corporate affairs director la Ursus Breweries. Totuşi, certificatul menţionează ca obiectiv "desfiinţare construcţii din incintă". Pregătirea documentaţiei în acest sens ar viza pregătirea "pentru orice eventualitate", fără a exista intenţia de a demola clădiri în perioada următoare, explică reprezentanţii Ursus.

În primăvară, înainte de inaugurarea localulului amenajat în incinta fabricii, conducerea Ursus declara că are în vedere mai multe variante privind valorificarea proprietăţii de la Cluj. "Sunt diverse opţiuni, dar nu s-a luat o decizie. Nu vom redeschide fabrica. Asta nu e o variantă. Alte opţiuni ar implica vânzarea terenului unei companii private sau publice. Unele componente din unitatea de producţie vor fi folosite în alte părţi, dar în privinţa terenului nu avem încă o decizie", declara Grant McKenzie, vicepreşedinte de marketing Ursus.

Reprezentanţii Ursus Breweries au anunţat în noiembrie 2010 că fabrica de bere din Cluj îşi va înceta producţia, utilajele vor fi demontate şi duse la alte unităţi, iar cei 150 de oameni care lucrau aici urmau să fie daţi afară. "Motivele principale sunt că fabrica din Cluj are costurile de operare cele mai mari dintre toate facilităţile de producţie ale companiei şi este localizată în centrul oraşului, ceea ce o face mai dificil de administrat din punct de vedere logistic", a menţionat conducerea Ursus Breweries. După renunţarea la activitatea de producţie, în incinta fostei fabrici Ursus a amenajat un restaurant, un bar şi o mini-unitate de producţie, în urma unei investiţii anunţate la 1,1 milioane de euro. Noul complex include un bar, un restaurant şi o terasă cu o capacitate totală de 300 de locuri.

Au rămas cu trei fabrici

Ursus Breweries, subsidiară a grupului SABMiller, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Compania are sediul central în Bucureşti şi deţine fabrici de bere în Timişoara, Buzău şi Braşov. Mărcile comercializate de Ursus Breweries sunt URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni, Grolsch, Azuga, Redd's, Stejar, Pilsner Urquell, Miller.

 

Loading...
Comenteaza