Valentine’s Day, un eșec pentru turismul românesc în 2018

Valentine’s Day, un eșec pentru turismul românesc în 2018
25.000 de români vor pleca în week-end-ul ulterior Sfantului Valentin în minivacanțe în țară, cu 20% mai puțini decât anul trecut. Principalele motive sunt drumurile proaste, vacanța elevilor dar și "revoluția fiscală" din România.

Aceștia vor merge în minivacanțe în țară, cele mai căutate destinații fiind marile orașe, ce atrag turiștii cu restaurante și cluburi, hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilități spa din stațiunile balneare și pensiunile rurale, arată un studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). HoReCa este industria conectată cel mai puternic la acest fenomen: hoteluri, restaurante, florării, laboratoare de patiserie, cofetării sau alte activitati conexe turismului s-au pregătit de Ziua Îndrăgostiților.

"Întrucât Ziua Îndrăgostiţilor a căzut în timpul săptămânii, hotelierii și proprietarii de restaurante au făcut oferte pentru weekend-ul care urmează acestei sărbători. Românii nu vor renunța la distracție, chiar dacă vor sărbători în localitatea de reședință, deoarece restaurantele, cluburile și barurile vin cu oferte create special pentru această zi", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Ofertele turistice includ, pe lângă serviciile de cazare, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emotional, masaj în cuplu sau aromoterapie. Pe primul loc în topul destinațiilor care atrag turiști se află Valea Prahovei, urmată de stațiunile balneare.

Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei la un hotel de 3* şi ajung la 800 lei la un hotel de 5*, pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun si cină festivă. Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150  lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 3*, cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 5*, cu demipensiune.

Hotelierii de pe litoral au creat puține oferte speciale, însă există câteva unități de cazare care așteaptă îndrăgostiții care vor să petreacă la malul marii, într-un cadru romantic. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4 și 5*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun și cină festivă. Pentru românii care vor sărbători acasă, restaurante și cluburile vin cu oferte create special pentru această zi, la tarife începând de la 100 lei.

În 2018 unii românii aleg să sărbătorească în destinații externe apropiate, astfel că un city break într-un oraș european reprezintă o variantă. Fiind perioada de extrasezon, prețurile sunt mai mici, iar destinații precum Roma și Paris devin mai accesibile, cu tarife pornind de la 130 de euro/persoană/pachet. Studiul are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat operatorilor din turism care au fost analizate de FPTR.

De ce românii cheltuie mai puțin de Sf. Valentin

  • Infrastructura de transport este neadecvată pentru un flux sporit de turiști
  • Valentine's Day se succede imediat vacanței elevilor, ceea ce aduce un minus în bugetul românilor
  • Există temeri legate de veniturile viitoare din salarii, adică o reținere față de cheltuielile de vacanță

Tarif minim hotel 3*

  • Poiana Brașov............................250 lei pers./sejur 2 nopţi
  • Sinaia.......................................250 lei pers./sejur 2 nopţi
  • Băile Herculane..........................250 lei pers./sejur 2 nopţi
  • Băile Felix..................................220 lei pers./sejur 2 nopţi
  • Predeal......................................200 lei/ pers./sejur 2 nopţi

Sursa: FPTR

Loading...
Comenteaza