Veste pentru români în prag de iarnă: Ce se întâmplă cu preţul gazelor

Veste pentru români în prag de iarnă: Ce se întâmplă cu preţul gazelor
ANRE a amânat, la începutul lunii octombrie, decizia de a majora preţul gazelor pentru consumatorii casnici până la aprobarea în Parlament, prin lege, a OUG 64/2016, urmând ca modificarea preţului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Deputatul Iulian Iancu, preşedintele comisiei de industrii şi servicii a declarat, joi, că preţul gazelor naturale pentru populaţie nu va mai creşte în următoarele luni, urmând ca Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) să analizeze tarifele în primăvară.

Întrebat dacă preţul gazelor va creşte de la 1 noiembrie, aşa cum a declarat Niculae Havrileţ, fostul preşedinte al ANRE, Iancu a răspuns că această decizie va fi luată în luna martie.

„Dacă domnia sa mai era preşedinte, se întâmpla acest lucru. Din informaţiile mele, noul comitet de reglementare al ANRE a decis să facă această analiză în cursul lunii martie, după ce trece şi vârful de iarnă. Deci, nu va mai fi o creştere", a spus Iancu.

ANRE amânase, la începutul lunii octombrie, decizia de a majora preţul gazelor pentru consumatorii casnici până la aprobarea în Parlament, prin lege, a OUG 64/2016, urmând ca modificarea preţului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Dumitru Chiriţă ocupă funcţia de preşedinte al ANRE, din 23 octombrie.

 

Loading...
Comenteaza