Vitacom pleacă din Cluj-Napoca. “Parcurile industriale sunt ocupate”

Vitacom pleacă din Cluj-Napoca. “Parcurile industriale sunt ocupate”

Distribuitorul de produse electronice Vitacom va bloca deschiderea de noi magazine și își va muta sediul în afara municipiului Cluj-Napoca.

Directorul general al Vitacom Electronics, Vasile-Andrei Vita, a menționat că 6% din cifra de afaceri a societății provine din vânzările la export. Distribuitorul Vitacom din Cluj şi-a dublat profitul net, la 2 milioane de lei în 2017 și merge în acest an spre afaceri de 11 milioane de euro, adică un plus de 16%, conform ZF.ro.

Societatea nu va mai deschide magazine noi deoarece "piața se transferă în mediul online". Strategia importatorului şi distribuitorului de produse electronice vizează mutarea sediului său din Cluj-Napoca în următorii trei ani, în condiţiile în care compania s-a extins, iar spaţiul nu mai face faţă numărului de angajaţi.

„Creşterea business-ului nostru este strâns legată de evoluţia domeniului real-estate, iar oamenii par să fi uitat criza şi au în continuare curaj. Când creşte domeniul imobiliar, creştem şi noi. Vrem să ne mutăm, deoarece ne-am extins şi este complicat pentru tiruri să intre aici şi să se aprovizioneze cu marfă.

Este însă foarte greu să găsim un loc potrivit, pentru că parcurile industriale din Cluj sunt ocupate. Vor trece doi-trei ani până reuşim să ne mutăm. Vom stabili bugetul de investiţii după ce vom alege exact locul“, a declarat directorul Vitacom.

Loading...
Comenteaza