Zi decisivã pentru proiectul Riverfront

Zi decisivã pentru proiectul Riverfront
Consilierii locali vor decide mâine dacã acordã sau nu avizul de principiu în vederea întocmirii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) necesar realizãrii proiectului Riverfront din Piaţa Abator.

“Chiar dacã apare formularea «aviz de principiu pentru PUZ», proiectul merge dupã legea veche (nr. 350 privind amenajarea teritoriului şi urbanism, înainte de apariţia modificãrilor prin Ordonanţa nr. 27 – n. red.). Avem avizul comisiei de urbanism înainte de a intra în vigoare ordonanţa”, a precizat Adrian Pocola, director de proiect. Teritoriul ce urmeazã sã fie reglementat este delimitat de Piaţa Abator la sud, de râul Someşul Mic la vest, de Parcul Feroviarilor pânã la calea feratã şi de str. A. Pann la est.

 

Conform avizului de principiu al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), au fost solicitate un studiu de trafic corelat cu cel elaborat de Search Corporation, studiu de siluetã, altimetrie şi percepţie, corelat cu avizul Autoritãţii Aeronautice, integrarea Parcului Feroviarilor prin amplificarea spaţiilor str. A. Pann cu zone verzi, studiu geohidrologic pentru zona din vecinãtatea Someşului Mic. Asigurarea unor soluţii de trafic viabile în zonã a stârnit rezerve în CTATU, având în vedere dimensiunile proiectului.

 

Potrivit bilanţului teritorial ce însoţeşte referatul privind aprobarea avizului, suprafaţa construitã desfãşuratã va ajunge la 139.075 mp, iar terenul aflat în proprietatea dezvoltatorilor este de 32.865 mp. Centrul comercial va avea 41.500 mp, birourile 68.700 mp, iar multiplexul 3.400 mp. Proiectul va include locuinţe, o terasã înierbatã de 9.900 mp, 1.680 de locuri de parcare, un imobil-turn de locuinţe, douã de birouri, un altul mixt (locuinţe şi birouri), un centru comercial pe douã niveluri şi un multiplex.

 

 Fiindcã proiectanţilor li s-a solicitat reducerea etajelor, regimul maxim de înãlţime va fi de 18 etaje, spune Pocola. “Beneficiarii sunt pregãtiţi sã intre în şantier. Existã fondurile necesare şi ar vrea sã înceapã lucrul”, a precizat Pocola. Ca beneficiare ale proiectului figureazã DNP Invest şi Baucom, în vreme ce, cu ocazia prezentãrii în CTATU, apãrea Polus Real Estate. Ultima are ca asociaţi companiile Burnet Holding (Washington), Iris Ventures (Bristol), şi pe omul de afaceri Arpad Paszkany.

 

DNP Invest, înregistratã în septembrie 2007, este administratã de Florin Ciorca, administrator şi la cartierul Tineretului, şi controlatã de compania off-shore DNP Invest LLC. Baucom îi are ca asociaţi pe Mentor Development şi pe Karoly Szekernyes, asociat alãturi de Paszkany în Sigma Center Developments, care dezvoltã turnurile din cartierul Zorilor. Dupã Polus Center şi cartierul Tineretului, Riverfront este al treilea proiect imobiliar în care concernul TriGranit se implicã pe piaţa clujeanã.

Loading...
Comenteaza