Ai carte, ai parte

Ai carte, ai parte

Guvernul le oferă bani elevilor care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat.

Elevii care au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară vor primi, din partea Guvernului, stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei, anunţă Ministerul Educaţiei, hotărârea fiind adoptată joi.

„Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2018”, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

Pentru Evaluarea Natională, la Cluj, suma de 1000 lei  ar trebui sa ajungă , potrivit rezultatelor afişate pe edu.ro, pentru 13 medii de 10. Cei mai mulţi elevi de 10 (3) sunt de la Liceul Teoretic "Avram Iancu", urmaţi de cei de la Liceul Teoretic "Elf" şi Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" (2). Doi elevi din judeţ, mai exact din Gherla şi Aghireşu Fabrici, au obţinut de asemenea media maximă.

Liceul Teoretic "Avram Iancu" - 3

Liceul Teoretic "Elf" - 2

Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" - 2

Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" - 1

Şcoala Gimnazială "Iuliu Haţieganu" - 1

Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu" - 1

Şcoala Gimnazială Aghireşu - Fabrici - 1

Liceul Teoretic "Petru Maior" Gherla - 1

Şcoala Gimnazială "Ioan Bob" - 1

Tot la Cluj, pentru media 10 la BAC 2018 ar trebui să primească 3000 lei: Damian-Buda Andrada-Ioana de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca; Drăgan Iulia- Andreea de la Colegiul Național Mihai Viteazul Turda și Drugan Maria Otilia de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca. După contestatii media de 10 a fost acordata şi pentru Dan Teodora Alexandra şi Florea Andreea Felicia, ambele eleve a Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii.

 

Loading...
Comenteaza