Ambasadorul Republicii Moldova în România vine la UBB

Ambasadorul Republicii Moldova în România vine la UBB
Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui vineri dezbaterea cu titlul „Summitul de la Vilnius, Parteneriatul Estic și perspectiva europeană a Republicii Moldova". La eveniment vor participa oficialităţi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, dar şi ambasadorul Republicii Moldova în România.

Evenimentul este organizat de Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL în colaborare cu Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB, Institutul de Cercetări Europene al Universității Babeş-Bolyai și Catedra Ad Personam Jean Monnet Vasile Pușcaș, European Politics and European Negotiations.

Invitați speciali la acest eveniment sunt Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Iurie Reniță, ambasadorul Republicii Moldova în România, Vasile Pușcaș, directorul Institutului de Cercetări Europene și Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române.

Dezbaterea va fi moderată de Valentin Naumescu, fondatorul si coordonatorul Grupului de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL. Evenimentul este dedicat evoluţiei proiectelor si politicii Uniunii Europene destinate vecinilor săi din Europa de Est și Caucazul de Sud, mai precis în cadrul programului Parteneriatului Estic, lansat în 2009 la Praga, şi care cuprinde şase state: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Conferinţa va avea loc începând cu ora 10:30, în Aula Facultății de Studii Europene Accesul.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza