Andronescu promite că de anul viitor niciun școlar nu va mai merge la toaletă în curte

Andronescu promite că de anul viitor niciun școlar nu va mai merge la toaletă în curte

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că în acest an se va rezolva problema şcolilor care mai au toaletele în curte sau neconforme.

"Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. În acest moment este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală", a declarat ministrul.

Aproape 1.500 de școli cu toaleta în curte

Ministrul Ecaterina Andronescu anunţa, în februarie, că în România sunt 1.460 de şcoli cu toaleta în curte, respectiv nu au autorizaţie sanitară și a precizat că în 2019 această problemă va fi rezolvată cu fonduri din bugetul de stat.

La începutul anului 2018, 23 de școli din județul Cluj aveau toaleta în curte.

Loading...
Comenteaza