Foto Bibliotecă în aer liber în “Parcul Babeș”. Cărțile sunt "la liber" pe alei

Bibliotecă în aer liber în “Parcul Babeș”. Cărțile sunt "la liber" pe alei
Cele două instituții au amenajat minibiblioteci pe aleile parcului | Foto: UBB
Bibliotecă în aer liber în “Parcul Babeș”
Bibliotecă în aer liber în “Parcul Babeș”
Bibliotecă în aer liber în “Parcul Babeș”
Bibliotecă în aer liber în “Parcul Babeș”

Clujenii iubitori de sport şi lectură în aer liber pot putea îmbina, din această săptămână, cele două activităţi în Parcul Sportiv Universitar Iuliu Haţieganu al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

UBB, împreună cu Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, a inaugurat o serie de minibiblioteci în incinta Parcului Sportiv Iuliu Hațieganu. Evenimentul constă în amplasarea de căsuțe cu cărți în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală și în zona foișoarelor din parc.

Cărțile pot fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți, în condițiile în care oricine va dori să doneze cărți pentru aceste minibiblioteci o va putea face lăsându-le în căsuțele din parc.

Acțiunea desfășurată în parcul sportiv dorește să încurajeze lectura în spațiile publice, să promoveze o atitudine responsabilă față de bunurile folosite în comun și totodată să încurajeze schimbul de cărți. Inițiativa face parte din seria de evenimente realizate în Săptămâna Națională a Bibliotecilor (15-19 aprilie).

Loading...
Comenteaza