Cea mai mică medie de intrare la liceu, la o unitate cu profil tehnologic din Huedin

Cea mai mică medie de intrare la liceu, la o unitate cu profil tehnologic din Huedin
Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu în judeţul Cluj a fost înregistrată la un liceu din oraşul Huedin, după prima etapă a repartizării computerizate.

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei Naţionale, la Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin au fost admişi cu media 2,86, cea mai mică din judeţ, doi elevi care proveneau de la Liceul Teoretic Josica Miklos din Turda, respectiv Liceul Tehnologic Vlădeasa. Aceştia au fost repartizaţi la specializările Ştiinţe ale naturii şi Turism şi alimentaţie, ambele în limba maghiară.

Unul dintre cei doi elevi din judeţul Cluj repartizat la Liceul Tehnologic Vlădeasa a obţinut la evaluarea naţională nota 1,00 la română şi matematică, respectiv 2,90 la maghiară, iar celălalt a fost notat cu 1,20 la română, 1,00 la matematică şi 2,30 la maghiară.

La polul opus, în judeţul Cluj s-au înregistrat şase medii de 10 la admitere la liceu, fiind vorba despre elevi admişi la specializarea Matematică-Informatică: trei la Colegiul Naţional Emil Racoviţă" Cluj-Napoca, doi la Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca şi unul la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu Dej.

Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca este al treilea din ţară în ierarhia alcătuită după media ultimului admis în prima etapă a repartizării în liceu, care a fost 9,52, iar Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca s-a clasat pe locul nouă, ultima medie de intrare fiind 9,25.

 

Loading...
Comenteaza