Clujul, oraşul universităţilor de top

Clujul, oraşul universităţilor de top
Clujul dovedeşte din nou că este oraşul studiilor de înaltă calitate. Trei dintre universităţile clujene sunt incluse în U-Multirank, un nou clasament al instituţiilor de învăţământ superior. Află care sunt acestea.

U-Multirank, un clasament al instituţiilor de învăţământ superior la nivel global, tocmai a fost lansat. În cadrul clasamentului sunt incluse 850 de universităţi din toată lumea. România este prezentă în top cu 10 universităţi, dintre care trei sunt din Cluj.

Astfel, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară au reuşit să fie incluse în noul clasament finanţat din fonduri europene.

Clasamentul se realizează pe baza unei serii de criterii atipice, cele mai importante fiind performanţa în cercetare, calitatea procesului de învăţământ, orientarea internaţională, succesul în transferul de cunoştinţe şi implicarea regională. Un alt criteriu de evaluarea fost opinia a peste 60000 de studenţi ai universităţilor incluse în top.

"Suntem mândri de educaţia noastră de clasă mondială. (...) Apreciez foarte mult acest nou clasament, pentru că ne oferă o imagine mult mai bună a performanţelor universităţilor şi colegiilor, nu numai în cercetare, dar, de asemenea, în procesul de predare şi învăţare, în transferul de cunoştinţe, în internaţionalizarea şi în angajament regional. Acestea sunt cele cinci dimensiuni pe care le-am inclus în acest clasament. (...) Universităţile nu sunt măsurate într-un clasament la 1 la 100, dar am marcat o gamă largă de domenii diferite, folosind 30 de indicatori diferiţi", sublinează comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, Androulla Vassiliou.

Pe lângă cele trei universităţi clujene, în clasament apar încă şapte universităţi din România: Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea Petroşani şi Universitatea de Vest Timişoara.

Teodora Demian

 

 

Loading...
Comenteaza