Clujul premiază tinerii cercetători

Clujul premiază tinerii cercetători
| Foto: arhivă

Primăria Cluj-Napoca şi profesorul Rada Mihalcea, de la Universitatea din Michigan, vor organiza concursul anual pentru cei mai buni tineri cercetători români în știință și inginerie.

Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Rada Mihalcea, cetăţean de onoare al municipiului, organizează a cincea ediție a concursului anual pentru cei mai buni tineri cercetători români în știință și inginerie.

Premiile “Rada Mihalcea pentru tineri cercetători în știință și inginerie” recunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care prin munca lor au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate, dar și societății.

Câștigătorii acestei ediții a concursului vor primi premii în bani (locul I - 3.000 de dolari, locul II - 2.000 de dolari, locul III - 1.000 de dolari), mențiuni speciale, precum și diplome de merit. Acestea vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de Primăria Cluj-Napoca împreună cu Rada Mihalcea. Premiile pentru câștigătorii acestui concurs sunt asigurate de către companiile Iquest și Emerson.

Condiții de participare:

Se califică pentru candidatura la aceste premii toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară. Candidații trebuie să nu depășească vârsta de 35 de ani, împliniți până la 31 decembrie 2019.

Nominalizările și autonominalizări trebuie conțină documentele:
- Scrisoare de nominalizare sau autonominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care este potrivit pentru premiu
- Curriculum vitae al candidatului
- Scrisoare de recomandare
- Copie dupa cartea de identitate a candidatului

Calendarul desfășurării concursului pentru 2019:

Materialele trebuie trimise în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la 31 mai. Scrisoarea de recomandare trebuie trimisă direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la 30 mai.

Aplicațiile primite după această dată nu vor fi luate în considerare. Nominalizările vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Rada Mihalcea (University of Michigan).

Câștigătorii concursului vor fi anunțați în 30 iunie, iar premiile vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de Primăria Cluj-Napoca în august. Pentru orice întrebări referitoare la acest concurs cei interesați pot scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.

Loading...
Comenteaza