Elev de la liceul de Informatică din Cluj, premiul I la Olimpiada Internaţională de latină

Elev de la liceul de Informatică din Cluj, premiul I la Olimpiada Internaţională de latină

Un elev de la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca a luat premiul întâi la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum, desfăşurată, în aprilie, în Italia.

Victor Şera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum, obţinând premiul I în clasamentul internaţional.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, premiul a fost însoţit de o elogioasă motivaţie a comisiei de evaluare: "Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă şi originală în acelaşi timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit şi exhaustiv".

Din echipa României a făcut parte şi Paul Horea Hossu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca). Cei doi elevi au fost pregătiţi şi însoţiţi de prof. dr. Alexandru Cristian Dudău (Colegiul "Gheorghe Şincai").

În urma rezultatului obţinut la ediţia din anul 2019, România îşi consolidează poziţia a treia în clasamentul internaţional al distincţiilor acordate în istoria concursului.

Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum (ediţia a 33-a), care s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie la Venosa, Italia, este considerată una dintre cele mai prestigioase competiţii umaniste din învăţământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenţei în educaţie şi a patrimoniului cultural universal.

Loading...
Comenteaza