EVALUARE NATIONALA 2019: Elevii susţin proba la Matematică

EVALUARE NATIONALA 2019: Elevii susţin proba la Matematică

Absolvenţii clasei a VIII-a susţin, joi, proba la Matematică, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Următoarul examen prin care elevii clasei a VIII-a vor trece este cel de Limbă şi literatură maternă, programat vineri, acesta fiind de altfel şi ultimul din sesiunea Evaluării Naţionale 2019.

levii clasei a VIII-a din ciclul gimnazial susţin, joi, proba la Matematică în cadrul Evaluării Naţionale 2019, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

Proba la Matematică începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la proba de Matematica către fiecare dintre elevi.

Desfaşurarea probei la Matematică este monitorizată audio-video. Candidaţii care participă la probele examenului de Evaluare Naţională 2019 trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Examenul de evaluare a început marţi, 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. La Evaluarea Naţională din acest an, s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Loading...
Comenteaza