Modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale

Modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale
Începând de miercuri, elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor participa în 2018 la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat au la dispoziţie modele de subiecte pentru a se pregăti pentru cele două testări, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

„Modelele de subiecte pentru evaluarea naţională au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute", precizează MEN.

Modelele orientative de subiecte, biletele de examen, pachetele de fişiere pentru bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaţilor.

De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.

Comparativ cu 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor. CNEE este instituţia din subordinea MEN specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar.

În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Loading...
Comenteaza