Simulare Evaluarea Națională | Andronescu, nemulțumită de rezultate. Promovabilitatea la Cluj

Simulare Evaluarea Națională | Andronescu, nemulțumită de rezultate. Promovabilitatea la Cluj

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat că doar 52% dintre elevii de la clasa a VIII-a care au susținut simularea, au reușit să ia peste nota 5.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de evaluare de la clasa a VIII-a, sigur cei de la clasa a VII-a mai au un an de zile, au promovat 52%, ceea ce mie mi se pare că e nemulţumitor şi când spun că au promovat spun că au luat note note mai mari de 5. Anul trecut, procentul a fost comparabil. Şi rezultatele de la evaluarea de la clasa a opta au fost teribil de nemulţumitoare, deci e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l ţin ascuns, vreau să vorbim public despre acest semnal de alarmă pentru că mai este timp să remediem lacunele pe care le-a înregistrat fiecare elev”, a declarat Ecaterina Andronescu, în cadrul unei emisiuni, la Digi 24.

Ministrul este nemulțumit și de rezultatele clasei a VII-a, unde 60% dintre cei are au luat note peste 5, au luat, de fapt, note între 5 şi 7: „ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Ecaterina Andronescu.

Rată de promovare la Cluj, 64,71%

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, rata de promovabilitate la nivelul județului Cluj este de 64,71%, comparativ cu 59,87%, rată înregistrată în anul școlar anterior, sesiunea martie, a simulării examenului de Evaluare Națională, pentru clasa a VIII-a.

În ceea ce privește rata de promovabilitate, pe discipline de studiu, comparativ cu anul școlar anterior, 2017-2018, situația se prezintă astfel:

Limba și literatura română – 76,75% ( 2019), față de 70,75% (2018)
Matematică – 51,71% ( 2019), față de 46,38% (2018)
Limba maternă – 94,38% ( 2019), față de 87,63% (2018)

VEZI Unitățile de învățământ preuniversitar care au înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate

Loading...
Comenteaza