Ştiinţele Agricole scot la concurs 1.295 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master

Ştiinţele Agricole scot la concurs 1.295 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca va începe în perioada 18-22 iulie, prima etapă de înscrieri pentru anul academic 2016-2017, la Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

La nivel de licenţă, în anul academic 2016-2017, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară pune la dispoziţia viitorilor studenţi 880 de locuri bugetate (din care trei sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă), 677 de locuri cu taxă, şi 230 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

La nivel de master vor fi scoase la concurs 415 de locuri la buget (din care 2 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie romă) şi 279 de locuri cu taxă. Admiterea la Facultăţile Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat.

La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15% şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei (printr-un eseu), cu o pondere de 10%, voluntariat în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (adeverinţă), cu o pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

Înscrierile se fac zilnic la sediul Universităţii de pe Calea Mănăştur.

UBB va scoate la concurs peste 8.000 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master

Loading...
Etichete
Comenteaza