UBB, încă o scrisoare deschisă pentru ministrul Educaţiei

UBB, încă o scrisoare deschisă pentru ministrul Educaţiei

Conducerea sindicatului Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a transmis o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa,în care îşi arată nemulțumirea tuturor sindicatelor universităţilor membre ale Consorţiului Universitaria, în problema locurilor bugetate.

Astfel, conducerile sindicatelor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București şi Universitatea de Vest din Timișoara, universităţi membre ale Consorţiului Universitaria, "vă transmit nemulțumirea membrilor acestora în privința situației generate de tergiversarea găsirii unei soluții bazate pe dialog la problema generată de alocarea locurilor bugetate la universitățile amintite.

Ca actori sociali, cele patru sindicate promovează dialogul, normalitatea academică, siguranţa şi transparenţa în soluţionarea situațiilor conflictuale apărute. Niciun demers democratic al marilor universităţi nu a reuşit să aşeze părţile implicate la masa tratativelor și nici dialogul promis a fi inițiat de către domnul ministru în cadrul discuției din data de 27.04.2018 nu s-a realizat", se arată în documentul menţionat.

Semnatarii scrisorii spun că, "în lipsa unui dialog real și dedicat, situația poate genera consecințe multiple și negative, pe orizont de timp scurt, mediu și lung, mai ales în condițiile finanțării sistemului educațional la limita de avarie".

Solicitarea celor patru sindicate "este îndreptată spre găsirea resurselor necesare disponibilității de a dialoga și a negocia", spun semnatarii scrisorii adresate ministrului.

 

Loading...
Comenteaza