UBB redeschide Muzeul Zoologic

UBB redeschide Muzeul Zoologic

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai redeschide marți, 3 aprilie 2018, Muzeul Zoologic.

La evenimentul moderat de Ana Victoria Sima, directorul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar, vor lua cuvântul Ioan Aurel-Pop, rectorul UBB, Ioan Bolovan, prorector al UBB, Bálint Markó, prorector al UBB, și László Rákosy. Evenimentul va avea loc la ora 12.00, la sediul muzeului (str. Clinicilor nr. 5-7).

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai este unul dintre cele mai mari muzee de profil din România. Înfiinţat în 1859, găzduieşte unele dintre cele mai vechi colecţii din ţară. Muzeul a fost închis pentru lucrări de renovare începând cu luna septembrie a anului 2015. Lucrările au constat în înlocuirea instalației electrice și îmbunătățirea sistemului de iluminat, refacerea pardoselii și placarea acesteia, recondiționarea geamurilor și aplicarea pe sticlă a unei folii protectoare, zugrăveli și instalarea unui sistem de detectare a incendiilor.

Lucrările s-au desfășurat etapizat pentru a permite împachetarea și mutarea exponatelor și a pieselor de mobilier. Unele dintre acestea sunt de mari dimensiuni și au necesitat o atenție sporită, îngreunând astfel operațiunile.

Loading...
Comenteaza