Lungmetrajul care a deschis TIFF 2012, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia

Lungmetrajul care a deschis TIFF 2012, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia
Filmul "Despre oameni şi melci", regizat de clujeanul Tudor Giurgiu, a obţinut premiul special al juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Varşovia (12 - 21 octombrie), unul dintre cele mai importante evenimente de gen competitive din lume, informează un comunicat.

 

Fondat în 1985, Festivalul Internaţional de Film din Varşovia este un eveniment-cheie în industria cinematografică internaţională şi se desfăşoară în fiecare an, la începutul lunii octombrie. Publicaţia americană Variety listează festivalul printre cele mai importante 20 de evenimente de acest gen din Europa.

Filmul "Despre oameni şi melci" s-a aflat în competiţia internaţională a festivalului polonez alături de alte 17 producţii şi a atras atenţia distribuitorilor locali, care şi-au manifestat intenţia de a-l lansa pe marile ecrane. În plus, ca urmare a proiecţiilor de la Varşovia, filmul "Despre oameni şi melci" a fost invitat la ediţia de anul viitor a Festivalului de la Edinburgh (20 iunie - 1 iulie), un punct de atracţie pentru industria de film internaţională.

De asemenea, "Despre oameni şi melci" va fi prezentat în secţiunea competiţională Meeting Point a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (20 - 27 octombrie).

"Despre oameni şi melci" este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Acţiunea filmului "Despre oameni şi melci" se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Din distribuţie fac parte actorii români Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu şi actorii francezi Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul filmului îi aparţine lui Ionuţ Teianu, Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore.

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image.

Vezi mai jos trailerul:

Loading...
Comenteaza