Scrisoarea lui Uioreanu către clujeni: "Nu trebuie aruncată anatema asupra familiei, partidului sau comunităţii"

Scrisoarea lui Uioreanu către clujeni:
Horea Uioreanu şi-a prezentat, prin intermediul avocaţilor săi, demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. Totodată, acesta a dorit să le transmită un mesaj tuturor clujenilor.

Uioreanu şi-a depus demisia în cursul zilei de vineri. Avocaţii lui Uioreanu au declarat că acesta a dorit să le transmită clujenilor punctul de vedere referitor la gestul său.

"Subsemnatul Horea Dorin Uioreanu, ca urmare a depunerii şi înregistrării cererii mele de demisie din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, consider necesar să mă adresez tuturor cetățenilor județului cu intenția de a motiva această decizie pe care am luat-o în mod unilateral și exclusiv din dorința sinceră de a deservi interesul public în sarcina căruia m-am aflat pe întreaga durată a mandatului meu.

Doresc să precizez că am luat această decizie după o matură chibzuință ca urmare a implicării mele în dosarul penal 3627/117/2014, aflat pe rolul Tribunalului Cluj, în care sunt trimis în judecată sub acuzația comiterii unor infracțiuni de corupție. Prin această demisie doresc să arăt tuturor că înțeleg să mă pun la dispoziția justiției și că am ferma intenție de a colabora cu organele judiciar-penale pentru aflarea adevărului și a-mi putea dovedi nevinovăția și vreau să ofer justiției române șansa de a judeca corect și imparțial cauza în care sunt implicat.

În ce mă privește nu vreau ca umbra funcției pe care am deținut-o, aceea de președinte al Consiliului Județean Cluj, să planeze asupra unei juste decizii și nici ca actul de justiție să fie supus unor potențiale presiuni politice sau de altă natură. Sunt absolut convins că justiția din țara noastră are pe deplin capacitatea de a judeca drept, fără a se lăsa influențată de nume, apartenență politică sau orice alt factor perturbator, întrucât sunt primul interesat să se stabilească adevărata stare reală de fapt, dar mai ales dacă acuzațiile care mi se aduc sunt bazate sau nu pe probe. Consider că am dreptul să beneficiez de un tratament corect și imparțial, de această prezumție de nevinovăție consacrată prin Constituție și să am posibilitatea să beneficiez și de o apărare corectă.

Îmi exprim convigerea că indiferent de decizia unor instanțe judecătorești suntem suficient de maturi ca națiune să acceptăm un dat universal: cine este vinovat plătește și nu trebuie aruncată anatema asupra familie, prietenilor, a unui partid , comunități, doar pentru motivul că o persoană este cercetată penal.

Vreau să asigur toti cetățenii acestui județ că am încercat să îmi onorez toate atribuțiile care mi-au revenit în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj. Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în tot acest interval de 2 ani și m-au ajutat să-mi îndeplinesc toate atribuțiile funcției deținută până în acest moment și mi-au susținut proiectele. Transmit și pe această cale tuturor cetățenilor județului Cluj faptul că le port și pe mai departe cea mai desăvârșită stimă și respect și sper să își aleagă prin vot cel mai bun om care să îi reprezinte"
, a arătat Uioreanu, în mesajul exprimat publicului.

Loading...
Comenteaza