Horea Uioreanu, la un pas de a se întoarce acasă. Ce decizie a luat Tribunalul Cluj

Horea Uioreanu, la un pas de a se întoarce acasă. Ce decizie a luat Tribunalul Cluj
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj s-ar putea întoarce, în curând, acasă. Tribunalul Cluj a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu.

Judecătorul de cameră preliminară a hotărât înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu. Această hotărâre nu se exectută, însă, în acest moment, deoarece a fost atacată cu contestaţie de către DNA. Dacă, în următoarele zile, Curtea de Apel Cluj aprobă hotărârea Tribunalului, atunci cei trei vor fi transferaţi în arest la domiciliu.

Au trecut mai bine de cinci luni de când Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost arestat. El a fost ridicat de acasă în 29 mai.

Pe 23 iunie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Uioreanu. Acesta este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani. Alături de Uioreanu sunt judecaţi şi oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean. Cei trei se află în arest preventiv din 29 mai.

Pogăcean este suspectat de două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată (10 acte materiale, respectiv două acte materiale), iar Bene, pentru dare de mită în formă continuată (şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată sub forma participaţiei improprii ca instigator potrivit (două acte materiale), spălare de bani.

Până în prezent, avocaţii lui Uioreanu au făcut mai multe încercări de a-l elibera de după gratii, însă toate au fost respinse de instanţă.

 

Loading...
Comenteaza