Târgul Produs de Cluj ajunge la Berlin. Cu ce produse locale speră să-i câştige pe nemţi

Târgul Produs de Cluj ajunge la Berlin. Cu ce produse locale speră să-i câştige pe nemţi
Asociaţia "Produs de Cluj" va participa, în perioada 20-29 ianuarie 2017, la cea de-a 82-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale „Săptămâna Verde” de la Berlin.

Clujul va fi reprezenat de cinci producători şi meşteşugari. Vizitatorilor expoziţiei le vor fi prezentate mierea de albine şi produsele apicole provenite din stupinele locale, precum şi articole pe bază de lavandă realizate de cultivatorii primei plantaţii din judeţ. Lor li se vor alătura doi artizani populari care vor pune la dispoziţia cunoscătorilor costume populare din zona Transilvaniei şi obiecte decorative şi uzuale sculptate în lemn.

„Remarcăm cu satisfacţie faptul că, în demersul său constant de promovare a celor mai alese şi autentice produse, tradiţii şi valori ale Clujului, Asociaţia Produs de Cluj a completat seria de reprezentări pe plan judeţean şi naţional cu participări la cele mai renumite târguri şi manifestări internaţionale de profil. Sunt mai mult decât convins că reprezentanÈ›ii Clujului vor impresiona, din nou, vizitatorii acestei manifestări expoziţionale de mare tradiţie, contribuind la promovarea imaginii judeţului", consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Prezenţa clujeană, cu acest tip de exponate, are la bază experienţa ediţiilor anterioare, ocazii cu care Asociaţia Produs de Cluj a reuşit să convingă publicul berlinez de calitatea şi valoarea acestora. De altfel, standul clujean s-a bucurat, la fiecare ediţie, de vizita, aprecierea şi sprijinul misiunii diplomatice a României la Berlin, precum şi a Ministerului Agriculturii.

Amintim în acest context faptul că Expoziţia Internaţională „Săptămâna Verde" a fost organizată pentru prima dată în anul 1926 şi este locul de desfăşurare al Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură, eveniment la care participă 60 de ministere de profil. Cu o medie de peste 400 de mii de vizitatori pe ediţie, I.G.W. este considerată a fi un barometru al tendinţelor în domeniu.

Loading...
Comenteaza