Firmă din Cluj, acuzată că vinde marfă contrafăcută. Percheziţii în 10 judeţe

Firmă din Cluj, acuzată că vinde marfă contrafăcută. Percheziţii în 10 judeţe
Percheziții în 10 județe, după ce o firmă cu sediul în Cluj-Napoca este cercetată că vinde marfă contrafăcută și face evaziune fiscală.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 23 de percheziții domiciliare în Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile persoanelor ce coordonează activitatea acestora.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

"Din cercetări a reieșit că, atât în mediul on-line, cât și în mod direct, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deține în regim de franciză 25 de magazine în toată țara, ar fi comercializat pe piața internă produse de curățenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi.

De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preț mult inferior în comparație cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziționate", transmite IGPR. 

Operațiunea are drept scop documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum și dispunerea altor măsuri procesuale care se impun.

La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba.

Loading...
Comenteaza