Reprezentant al minei Roşia Montană: Tăriceanu a stat la rând ca orice turist

Reprezentant al minei Roşia Montană: Tăriceanu a stat la rând ca orice turist
Preşedintele Senatului a aşteptat la rând ca orice alt turist pentru a vizita Muzeul Mineritului, declară reprezentanţi ai minei de la Roşia Montană.O reacţie a venit şi din partea lui Tăriceanu, după ce în spaţiul public a apărut un filmuleţ în care este apostrofat pe motiv că nu ar fi stat la rând.

Un reprezentant al Muzeului Mineritului şi minei de la Roşia Montană a declarat, joi, că preşedintele Senatului nu a avut un statut preferenţial la vizita sa de miercuri la acest obiectiv, fiind întrebat în contextul în care în spaţiul public a apărut un filmuleţ în care oamenii i-ar fi reproşat că nu a aşteptat la rând.

"Dânsul nu a avut o vizită oficială, nu a fost anunţată de nimeni, a venit ca orice turist, este în concediu, cu familia şi cu prietenii, s-a prezentat la poartă, când i-a venit rândul a intrat. Şi dânsul a aşteptat în jur de 5-10 minute până când a fost primit. A stat la rând ca orice alt cetăţean, a venit şi s-a prezentat ca orice alt vizitator de la Roşia Montană. Nu a avut niciun privilegiu, până nu a intrat înăuntru nici n-am ştiu dacă e dânsul sau nu e dânsul. Dacă nu era vorba de Tăriceanu şi era vorba de Gheorghe Popescu, pe care nu-l cunoştea nimeni... Nu e prima dată când se aşteaptă la poartă", a declarat un reprezentant al Muzeului Mineritului şi minei de la Roşia Montană.

Potrivit sursei citate, ceilalţi turişti care au vizitat Muzeul au aşteptat circa 10 minute până s-a terminat vizita grupului din care făcea parte Călin Popescu Tăriceanu, la fel cum şi preşedintele Senatului a aşteptat până când grupul dinaintea sa şi-a terminat turul.

"La Roşia Montană este o veche exploatare, aflată în conservare. Aici nu se desfăşoară activităţi specifice de muzeu. În perioada în care nu se fac supravegheri de lucrări sau alte lucrări, se fac vizite la muzeu. Programul este de luni până vineri între orele 8.00 şi 14.00. Problema este că se mai aşteaptă şi nu se intră cu mai puţin de cinci persoane fiindcă nu se rentează din punct de vedere economic (...) Se mai stă şi pentru că nu poţi să suprapui grupurile şi nu poţi să intri cu un număr foarte mare în subteran (...) El a avut acelaşi tratament", a mai spus reprezentatul minei de la Roşia Montană.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut, pe pagina sa de Facebook, precizări cu privire la acest incident; detalii aici.

Loading...
Comenteaza