O tonă de droguri confiscate, distruse de poliţişti. Peste 300 kg aduse în ţară de un clujean

O tonă de droguri confiscate, distruse de poliţişti. Peste 300 kg aduse în ţară de un clujean
Poliţia Română a distrus peste o tonă de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, distrugerea fiind realizată cu sprijinul unui operator autorizat, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR)

Inspectoratul General al Poliţiei Romane a distrus, pe 13 decembrie, 1.280 de kilograme de droguri, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase. Drogurile au fost confiscate în ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului trecut a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate sub coordonarea D.I.I.C.O.T.

Astfel, pe 15 iunie 2016, s-a reuşit prinderea în flagrant a unui membru al reţelei infracţionale, un bărbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce introducea pe teritoriul României, la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce conţineau în total 351,7 kilograme de frunze de khat.

Drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro. Potrivit legii, distrugerea drogurilor se face periodic.

 

Loading...
Comenteaza