50 de ani de învățământ medical veterinar la Cluj-Napoca

50 de ani de învățământ medical veterinar la Cluj-Napoca
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca sărbătoreşte, astăzi, 50 de ani de la înfiinţare. Profesorii Alexandru Șonea (FMV București) şi Horațiu Olaru (AGMVR București) vor primi titlul de Doctor Honoris Causa.

În Aula Magna "Mihai Șerban",  de la ora 15.30, va avea loc workshop-ul "Educația veterinară în Europa: o provocare pentru viitor".

Aniversarea va fi urmată, în perioada 27-29 septembrie, de cel de-al 11-lea Simpozion Internațional "Perspective ale agriculturii Mileniului III", prilej care va reuni în amfiteatrele USAMV Cluj-Napoca peste 500 de specialiști români și străini, cadre didactice de la universităţile de profil din România și universitățile partenere din Europa.

Paralel cu simpozionul international, în perioada 26-28 septembrie, va avea loc şi cea de-a doua conferință COST FA1006 (Europen Cooperation In Science and Technology) cu tema "Produse naturale din plante: de la ştiinţă la bioproduse". Programul conferinței va conține o serie de prezentări, prelegeri și postere științifice, prezentate de participanţi din 18 ţări, cadre didactice cercetători şi numeroşi doctoranzi şi postdoctoranzi, dornici de a comunica rezultatele muncii lor din cadrul proiectului european.

Manifestările acestei săptămâni se vor încheia cu ceremonia de deschidere a noului an universitar, eveniment ce va avea loc luni, 1 octombrie 2012, începând cu ora 10, în Aula Magna "Mihai Șerban" şi la care sunt aşteptaţi şi o parte din cei 1.825 de studenţi admişi în acest an la cele trei cicluri de studiu.

Loading...
Etichete
Comenteaza