700 km de drumuri rapide împânzesc Transilvania

700 km de drumuri rapide împânzesc Transilvania
De anul viitor, în Transilvania vor fi construite cinci drumuri expres, o autostradă urbană şi încă o autostradă, de la Târgu Mureş la Iaşi. Toate sunt drumuri noi şi vor fi incluse în viitoarea reţea transeuropeană de transport (TEN-T), susţin reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). ZIUA de Cluj prezintă în premieră proiectele Companiei pentru această nouă reţea de drumuri.

Autostrada Transilvania începe în localitatea bihoreană Borş şi trece prin apropierea localităţilor Suplacu de Barcău, Mihăeşti, Gilău, Câmpia Turzii, Târgu Mureş, Sighişoara, Făgăraş, Braşov, având o lungime totală de 415 km.

De-a lungul autostrăzii, CNADNR proiectează mai multe ieşiri pentru drumuri noi, numite drumuri expres, sau chiar autostrăzi noi, care să înnoiască reţeaua de drumuri din jumătatea nordică a ţării. De la vest spre est, astfel de ieşiri de pe autostradă se vor construi în dreptul localităţilor Oradea, Zalău, Cluj-Napoca, Turda, Târgu Mureş şi Făgăraş.

 Drumuri expres sau autostrăzi vor asigura o viteză de circulaţie de peste 100 km/oră în Regiunea Nord-Vest, spre şi dinspre principalele oraşe ale regiunii.

 

Drumuri rapide de 2,3 miliarde de euro

 

Toate magistralele se află în stadiul elaborării studiilor de fezabilitate, care urmează să fie finalizate în decembrie, ne-a declarat Mariana Capră, director adjunct în cadrul CNADNR. Pentru proiectele care au indicată o valoare estimativă, investiţiile totale sunt de peste 2,3 miliarde de euro.

 “Toate vor fi construite în afara localităţilor, deci nu pe drumuri existente, iar proiectarea se suportă din bugetul de stat. Construcţia va fi realizată, probabil, prin concesionare, deocamdată nu s-au identificat sursele de finanţare a lucrărilor.

 Fonduri europene nu se vor putea utiliza decât de la noua alocare, după 2013, pentru că cele de acum sunt puţine şi ar însemna să aşteptăm până atunci”, ne-a declarat Capră.

în primul trimestru din 2008 ar urma să se scoată la licitaţie execuţia lucrărilor, a mai precizat reprezentantul Companiei. ZIUA de Cluj prezintă în premieră proiectele CNADNR pentru această nouă reţea de drumuri.

 

Drumul expres Oradea-Arad va face legătura dintre Autostrada Transilvania, în nordul localităţii Biharia, şi magistrala autostradală Coridorul IV (Nădlac – Arad – Timişoara – Bucureşti – Constanţa), la intersecţia acesteia cu Drumul Naţional (DN) nr. 7, ocolind municipiul Arad.

Drumul este împărţit în trei sectoare. Primul va fi drum expres cu trei benzi pe sens, până la intersecţia cu Drumul Judeţean nr. 797, de unde va deveni drum expres cu două benzi pe sens, până la intersecţia cu DN nr. 79 A. Pe ultimul sector, drumul va corespunde unei autostrăzi cu două benzi pe sens.

în total, drumul va avea 134 km, iar viteza de circulaţie va fi, potrivit proiectului, de 120 km/oră. Valoarea investiţiei depăşeşte 800 de milioane de euro, potrivit CNADNR.

 

Drumul Nordului Zalău-Baia Mare va lega Maramureşul de Autostrada Transilvania, începând din apropierea Zalăului (localitatea Doba, în nordul municipiului). Pentru că Autostrada Transilvania trece prin sudul Zalăului, un alt drum expres, de la Doba până în apropiere de comuna clujeană Aghireşu, de 20 km, urmează să fie construit, potrivit unei propuneri a CNADNR.

 Proiectul Drumului Nordului va fi completat şi de legătura Baia Mare – Petea, de 60 km, care va asigura ieşirea spre Ungaria. Numai investiţia pentru drumul expres Baia Mare – Petea e estimată la 634 de milioane de euro. Pe traseul rezultat s-ar putea circula cu 120 km/oră, potrivit proiectului CNADNR.

 

Autostrada urbană Cluj va face legătura dintre Autostrada Transilvania la sud de comuna Luna şi DN nr. 1 C, înainte de satul Răscruci. Conform proiectului, autostrada urbană va avea aproape 40 km, iar viteza cu care se va putea circula va fi de 100 km/oră.

Conducerea CNADNR a fost prezentă la Cluj la finele săptămânii trecute pentru a dezbate traseul, pentru care compania IPTANA a finalizat studiul de fezabilitate. Valoarea investiţiei este estimată la 315 milioane de euro.

 

Drumul expres Turda-Sebeş va asigura legătura între Autostrada Transilvania şi Coridorul IV, respectiv o legătură rapidă între municipiile Cluj-Napoca şi Sibiu.

 Cu o lungime de 73 km, drumul va începe de la Turda şi va trece prin apropierea localităţilor Unirea, Aiud, Teiuş, Alba-Iulia şi se va opri la Sebeş. Viteza de rulare va fi de 120 km/oră, potrivit proiectului, iar valoarea investiţiei se ridică la 686 de milioane de euro.

 

Autostrada Târgu Mureş-Ungheni va lega Transilvania de Moldova, printr-o nouă traversare a Carpaţilor Orientali. Lungimea autostrăzii va fi de 305 km, iar viteza de circulaţie prevăzută va fi de 80 km/oră în zona montană şi de 120 km/oră în rest. 

 

Drumul expres Făgăraş-Sibiu va fi, de asemenea, o legătură între Autostrada Transilvania şi Coridorul IV. între centura Sibiului şi localitatea Vestem, drumul va avea profil de autostradă, iar de la Vestem la Făgăraş, de drum expres. Studiul de fezabilitate este în curs de realizare, viteza de circulaţie proiectată fiind de 130 km/oră.

Loading...
Comenteaza