Abandonați noaptea pe autostradă. Agenția din Cluj le-a întors spatele

Abandonați noaptea pe autostradă. Agenția din Cluj le-a întors spatele

Turiștii ardeleni au fost nevoiți să stea o noapte întreagă pe banda de urgență a unei autostrăzi din Bulgaria. Autocarul cu care se întorceau din concediu s-a defectat, iar agenția de turism din Cluj nu le-a asigurat nici cazare, nici transfer într-o zonă de siguranță.   

Mai mulți turiști români au fost nevoiți să stea o noapte întreagă  pe o autostradă din Bulgaria, după ce autocarul cu care se întorceau din vacanța din Grecia, s-a defectat, informează site-ul Alba 24. Agenția prin care a fost contractat sejurul – Nord Travel din Cluj-Napoca - nu le-a asigurat nici cazare, nici transferul într-o zonă unde să fie în siguranță.

Oamenii au fost astfel nevoiți să stea toată noaptea pe banda de urgență a autostrăzii, într-un autocar cu defecțiuni la partea electrică. Turiștii români se întorceau din stațiunea grecească Paralia Katerini și ajunseseră în Bulgaria când autocarul lor nu a mai funcționat din cauza unor probleme la partea electrică. Ei au fost nevoiți să aștepte, toată noaptea, pe banda de urgență a unei autostrăzi bulgărești, sosirea unui alt autocar. 

A fost o noapte de coșmar pentru ei, petrecută pe banda de urgență a unei autostrăzi din Bulgaria, cu rezervele de apă pe terminate, fără mâncare și în nesiguranță. ”Suntem obosiți și supărați. În două ore trebuia să fim acasă", a transmis Cristina, una dintre persoanele care a stat peste 10 ore pe autostradă.

”Ne-au mințit toată noaptea ca vine un autocar și ne va duce în PECO pentru siguranța noastră”, a scris o altă persoană aflată în autocar. ”Acum suntem pe un autocar care a fost trimis din Sofia sa ne ducă în București. Aseară și ghidul, și șoferii au fost depășiți de situație”.

Aproape de miezul nopții, o turistă din Alba a transmis pentru un mesaj prin care spunea că oamenii așteptau deja de patru ore, iar șansele de a fi preluați prea curând erau foarte mici. ”Venim din Paralia Katerini, autocarul de la agenția Nord Travel s-a stricat pe autostradă în Bulgaria. E ora 12 noaptea, stăm de patru ore și nu se știe cât vom mai sta.

Suntem 45 de persoane. Soluția găsită de reprezentanții agenției a fost să se preia 20 de persoane din autocar și să fie mutate în altul, în special persoane din București și din Cluj-Napoca, deoarece autocarul care are locurile libere are ruta București - Brașov - Târgu-Mureș - Cluj-Napoca.

Cristina: "Ni s-a comunicat că dacă vrem să mergem așa, ne descurcăm singuri din Târgu-Mureș sau din Cluj-Napoca spre Alba Iulia. Altă variantă este să așteptăm să vină alt autocar din București, cine știe când. Nu au în calcul tractare auto și service, au spus că vor să ajungem în țară".

Turiștii au fost preluați abia a doua zi dimineață de un autocar trimis de la Sofia, care i-a dus la București.

Loading...
Comenteaza