Accident feroviar în Hunedoara. 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Doi mecanici de locomotivă au murit

Accident feroviar în Hunedoara. 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Doi mecanici de locomotivă au murit
Doi mecanici de locomotivă au murit, sâmbătă după-amiază, în zona Merişor, în apropiere de Valea Jiului, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat.

UPDATE 17:12 Accidentul feroviar din Hunedoara, unde 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, s-a produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. Sursa citată transmite că accidentul, în urma căruia doi oameni şi-au pierdut viaţa, s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.

Purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele două persoane decedate au fost scoase din locomotivă.

Este vorba despre mecanicul de locomotivă în vârstă de 66 de ani şi de ajutorul de mecanic, de 51 de ani.

Anemona Doda a afirmat că trenul era al unui operator privat de marfă.

UPDATE 16:25 Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Lucian Şincovici, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că situaţia de la faţa locului este gravă.

"Traficul feroviar este închis pe ambele duble de circulaţie. Locomotiva stă suspendată pe un viaduct, e pericol să se intre în ea, iar vagoanele din urmă o împing", a spus şeful TF Hunedoara.

Potrivit acestuia, trenul de marfă era gol. Totuşi, la faţa locului din vagoanele deraiate a căzut cărbune, "probabil ceea ce a rămas pe fundul vagoanelor de la descărcare".

Cele două victime sunt mecanicul conductor şi ajutorul acestuia.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Traficul feroviar între Simeria şi Petroşani este blocat după ce după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara, doi mecanici de locomotivă pierzându-şi viaţa, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La ora transmiterii ştirii, traficul feroviar între Simeria şi Petroşani este blocat, au precizat reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Doi mecanici de locomotivă au murit, sâmbătă după-amiază, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Merişor, în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că din cele 14 vagoane care au deraiat şase vagoane şi locomotiva au căzut într-o prăpastie. Linia electrică este încă în funcţiune, iar descarcerarea nu se poate face până nu se decuplează.

Potrivit ISU, garnitura era formată din 16 vagoane, din care 14 vagoane au deraiat.

La locul accidentului s-au deplasat trei echipaje SAJ, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi o descarcerare grea.

Zona în care au deraiat vagoane trenului de marfă este greu accesibilă.

 

Loading...
Comenteaza