News alert Update Accident feroviar pe ruta Dej - Beclean! 8 răniţi, traficul redeschis

Accident feroviar pe ruta Dej - Beclean! 8 răniţi, traficul redeschis

Traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş este blocat la această oră din cauza unui accident între un tir încarcăt cu lemne şi trenul de călători 15850, întregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului.

UPDATE, ora 16.36. Numărul persoanelor rănite în urma accidentului feroviar produs, joi după-amiază, între un tir şi un tren regio, în oraşul Beclean, a ajuns la opt, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Iniţial, atât ISU, cât şi Poliţia anunţaseră că este vorba despre cinci persoane rănite, trei adulţi şi doi copii, care au fost transportaţi de echipajele medicale la spitalele din Bistriţa şi Beclean. Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, dar au refuzat transportul la spital, iar o alta a fost transportată la spitalul din Beclean cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului.

----------------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 16.20. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA informează că traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş a fost redeschis la ora 15.35, pe firul I, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul IR 1833, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord.

"Pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe firul I, SRCF Cluj a acţionat în zona trecerii la nivel cu o echipă de peste 50 de angajaţi de la divizia Linii, care au intervenit cu utilaje de mica mecanizare şi motostivuitoare pentru ridicarea şi scoaterea materialului lemnos răsturnat pe liniile de cale ferată. Personalul feroviar continua operaţiunile de intervenţie şi pe firul II, unde se acţionează pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat şi pe firul II în condiţii de siguranţă. Vă reamintim că circulaţia trenurilor a fost închisă temporar pe raza localităţii Beclean, după ce un tir care transporta material lemnos a fost lovit de un tren de pasageri la trecerea la nivel de la km 23+889, unde instalaţia de semnalizare acustică şi luminoasă funcţiona normal în momentul impactului", se arată într-un comunicat remis presei. 

------------------------------------------

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest accident şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul TIR-ului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea TIR-ului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, prin personalul feroviar aflat la faţa locului, intervine operativ în zona feroviară şi acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp.

 

 

Loading...
Comenteaza