Accident rutier pe cel mai periculos drum din Cluj; 5 morţi, circulaţia blocată. Au zburat 25 metri prin parbriz FOTO / VIDEO

 Accident rutier pe cel mai periculos drum din Cluj; 5 morţi, circulaţia blocată. Au zburat 25 metri prin parbriz FOTO / VIDEO
Accident grav pe DN1 E60, între localităţile Dumbrava şi Căpuş. Cinci persoane au murit.

Accidentul a avut loc la ieşirea din Dumbrava spre Huedin, unde o maşină care circula dinspre Cluj-Napoca spre Huedin a intrat pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu un TIR. Toate cele cinci persoane din autoturism - patru bărbaţi şi o femeie - au murit pe loc. Circulaţia pe DN1 E60 este blocată pe ambele sensuri de mers.

Din primele cercetări autoturismul a intrat pe contrasens după ce şoferul a încercat să efectueze o depăşire neregulamentară.

UPDATE Cei cinci veneau din Căpuşu Mare şi se îndreptau spre Dumbrava. "Veneau la mine, voiam să ţinem o masă acasă, aveam un eveniment în familie", a spus un martor la accident, căsătorit cu fiica şoferului. "În autoturism erau 5 persoane. Cele doă femei au plonjat la 25 de metri peste parapet", a spus medicul Mihaela Tanasie.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD.

DN1 E60 e cel mai periculos drum din Cluj.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul rutier este întrerupt pe DN1 Cluj-Napoca - Huedin, la kilometrul 507+600 de metri, în zona Căpuşu Mare, din cauza accidentului. Conform primelor cercetări efectuate, autoturismul a pătruns pe sensul opus într-o curbă periculoasă, probabil din cauza neadaptării vitezei.

UPDATE

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 11:25 traficul rutier a fost reluat pe o bandă, alternativ. Circulaţia a fost întreruptă în ambele sensuri aproximativ o jumătate de oră. Se estimează că circulaţia va fi reluată în condiţii normale în jurul orei 12:30.

UPDATE

Şeful Poliţiei Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, a declarat pentru Mediafax că din primele cercetări reiese că accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic.

El a spus că autoturismul, care se îndrepta din direcţia Cluj-Napoca spre Huedin, a derapat într-o curbă, a intrat pe contrasens, unde a fost lovit de un autotren.

Călătan a afirmat că cele cinci persoane care au murit se aflau în autoturism, fiind vorba despre două femei şi de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani.

Potrivit sursei citate, şoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, reieşind că nu consumase alcool. Acesta venea din Germania şi transporta argilă la Turda.

Şoferul TIR-ului, Torok Balint, a spus că a văzut o maşină care venea cu viteză pe contrasens, a încercat să oprească, dar nu a putut evita impactul, chiar dacă nu avea viteză.

Mihaela Tanasie, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj, a declarat că persoanele implicate în accident au murit pe loc, nemaiavând loc manevre de resuscitare.

Ea a afirmat că două dintre victime au fost proiectate, în urma impactului, la peste 20 de metri de maşină, peste parapet.

Vezi imagini video de la faţa locului:

   

Loading...
Etichete
Comenteaza