Activist de meserie VIDEO

Activist de meserie VIDEO
Manifestaţiile din Piaţa Unirii scot la suprafaţă nemulţumiri ale clujenilor, slogane inspirate şi pline de umor, dar şi personaje deosebite.

La 21 de ani, Oana Moisil este deja un veteran al protestelor. A fost mereu în primele rânduri ale manifestaţiei şi, în multe dintre cazuri, a dat chiar tonul scandărilor

"Sunt fiică de emigranţi şi de aceea sunt aici în stradă, pentru că părinţii mei au fost nevoiţi să plece din cauza acestui sistem politic", spune tînăra.

Pe reţeaua de socializare Facebook, fotografiile Oanei Mosil sunt fie cu pancarte, fie cu bannere, fie cu portavoce. Una dintre ele a făcut însă turul internetului: cea în care îi oferă o floare unui jandarm.

"Eu as dori sa am un preşedinte căruia să îi spun multumesc, să am deputaţi care să nu absenteze, care ştiu ce votează, conducători care vor binele cetăţenilor", a mai spus Oana.

Oana s-a apropiat de mai mulţi dintre cei care vin în fiecare seară să protesteze. Unul dintre noii ei prieteni este Mircea, un tânăr dat afară aseară din scara blocului în care îşi găsise un culcuş.

"Ea a simtit ca am trecut printr-o viaţă grea şi i-am povestit povesea mea. Ea mi-a descoperit talentul artisitic, fac icoane, portreturi, tot felul", a povestit Mircea Varga, un protestatar

Pe blogul ei, Oana Moisil, viiitoare jurnalistă, a explicat de ce nu a lipsit la niciuna dintre manifestaţiile din centrul Clujului: "Eu ies pentru că dacă suntem uniți. Eu ies pentru că inima României bate în mine și doare".

Reporter: Ionel LESPUC

Loading...
Comenteaza