Actriţă rănită în timpul spectacolului, la Teatrul Maghiar: un stâlp din decor i-a căzut în cap

Actriţă rănită în timpul spectacolului, la Teatrul Maghiar: un stâlp din decor i-a căzut în cap
O actriţă a fost accidentată pe scenă în această seară la Teatrul Maghiar, chiar în timpul spectacolului. Un stâlp din decor a căzut şi a lovit-o în cap pe actriţa Aniko Petho.

Incidentul a avut loc în timpul piesei de teatru "Cina festivă a lui Don Juan", arată Teodora Neagu pe blogul său.

"Piesa nu a ajuns la un bun sfârșit deoarece a avut loc un accident care ieșea din scenariu și a fost total neprevăzut pentru toată lumea", a scris ea. "Un stâlp care făcea parte din decor a căzut și a lovit-o foarte puternic pe actrița Anikó Pethő în cap. Piesa s-a sfârșit, actrița a fost luată în brațe de pe scenă și apoi a venit ambulanța".

Neagu spune că audienţa a fost şocată, iar actorii erau speriaţi. "Lumea parcă nu voia să iasă din teatru, voiam să vedem ce se întâmplă și nu ne venea să credem că s-a întâmplat sub ochii noștri distrați și introduși în farmecul poveștii. Pentru câteva secunde am crezut că mi s-a părut și că de fapt nu a lovit-o așa de tare precum am văzut", a mai scris ea.

"Cina festivă a lui Don Juan" este pusă în scenă de cunoscutul regizor Matthias Langhoff. „E povestea unui mare personaj care, faţă în faţă cu moartea, refuză să renunţe la viaţă" - menţionează regizorul. Coloana sonoră a spectacolului este inspirată de muzica lui W. A. Mozart, adaptată de Katalin Incze G. este interpretată de Wolfband - formaţie alcătuită în mod special pentru această montare. Din componenţa grupului fac parte şi trei actori ai instituţiei, Gabor VIola şi Szabolcs Balla fiind şi membri ai formaţiei actorilor, 2 AM, care a susţinut deja câteva reprezentaţii pe cont propriu, în timp ce Róbert Laczkó Vass este cunoscut şi ca interpret de operă.

"Regizorul spectacolului Cina festivă a lui Don Juan - ca şi personajul principal - este preocupat de faţetele seducţiei şi de modul în care poate fi acceptată moartea. Don Juan <ştie că există doar prin capacitatea sa de a seduce, comite tot felul de orori şi totuşi nu renunţă la plăcerea de a seduce. Răspunsul la o parte dintre aceste întrebări ni-l dă spectacolul, construit în mai multe straturi, unde melanjul de texte şi muzica au un rol important", arată într-o prezentare reprezentanţii Teatrului Maghiar.

UPDATE:  "Actriţa a fost dusă la spital cu salvarea, dar era conştientă şi starea sa era stabilă. A suferit un traumatism craniocerebral minor şi a fost trimisă la Clinica de Neurochirurgie pentru investigaţii suplimentare, dar nu a necesitat spitalizare", a declarat Monica Costin, director medical al Spitalului Judeţean Cluj.

 

 

Loading...
Comenteaza