News alert Update Foto Aeronava întoarsă la Cluj a avut „ingestia unui corp extern” la motor. Primele imagini cu motorul

Aeronava întoarsă la Cluj a avut „ingestia unui corp extern” la motor. Primele imagini cu motorul

Întoarcerea pe Aeroportul din Cluj-Napoca, duminică seara, a unei aeronave Blue Air a fost decisă de piloţi ca urmare a unei situaţii create de „ingestia unui corp extern la decolare”, se arată într-un comunicat transmis luni de compania aeriană.

UPDATE: Aşa arată motorul nr. 1 al avionului Blue Air (Boeing737, YR-BAP, 27 de ani) care a trebuit să se întoarcă la Cluj la scurt timp după decolare.

„Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21:41, cu destinaţia Aeroportul Otopeni, s-a reîntors pe Aeroportul Cluj la ora 22:25. Căpitanul a decis ca măsură suplimentară de siguranţă revenirea pe aeroportul Cluj, după ce s-a semnalizat o situaţie la unul dintre motoare. Situaţia a fost cauzată, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare”, se arată în comunicat.

„Echipajul nostru nu a solicitat asistentă la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal şi, în niciun moment al zborului, siguranţa pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol”, precizează reprezentanţii companiei. O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Aeroportul Cluj pentru preluarea pasagerilor.

Blue Air şi-a început activitatea în 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania.

Compania are nouă baze operaţionale în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero şi operează o flotă de aeronave Boeing 737, având certificarea Operational Safety Audit din partea International Air Transport Association „pentru standarde excepţionale de operare”, se menţionează în comunicat.

Loading...
Comenteaza