Foto Aeroportul Cluj trece la ora de vară: 14 destinaţii turistice din 6 ţări

Aeroportul Cluj trece la ora de vară: 14 destinaţii turistice din 6 ţări

Noul program aduce o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații, cât și o extindere a rețelei de rute. În perioada 31 martie - 26 octombrie 2019, operatorii aerieni au programate peste 13.700 de zboruri către 44 de destinaţii regulate din 20 de ţări. În ceea ce priveşte numărul de bilete scoase la vânzare în noul sezon acestea sunt cu 328.000 mai multe faţă de locurile scoase la vânzare în sezonul de iarnă 2018/2019.

Raynair intră pe aeroportul din Cluj

Startul sezonului de vară este sărbătorit cu un nou operator aerian, Ryanair. Prima sa rută din Cluj-Napoca va fi către Londra Southend, serviciu care va fi operat cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale, având zborul inaugural în data de 2 aprilie 2019.    

În sezonul de vară 2019, ca parte a planurilor de dezvoltare a operaţiunilor sale pe Aeroportul Internaţional Cluj, compania aeriană ultra-low-cost Wizz Air adaugă o nouă rută spre operare de pe aeroport, spre Londra Gatwick.  Noua rută va avea 7 frecvenţe săptămânale şi a debutat odată cu startul programului de vară, în data de 31 martie.

Aeroportul Cluj trece la ora de vară: 14 destinaţii turistice din 6 ţări

Principalele noutăţi pe perioada programului de vară 

De asemenea, programul de vară 2019 aduce zboruri suplimentare pe rutele existente, înregistrând o creștere medie de până la 50 de zboruri pe săptămână faţă de cel de iarnă:

  • Lufthansa cu o creştere de 7 frecvenţe săptămânale a rutei populare Cluj-Munchen,
  • Wizz Air care extinde serviciile oferite cu încă 3 frecvenţe săptămânale pe rutele Londra şi Madrid, cu 2 frecvenţe săptămânale pe rutele Barcelona, Bruxelles Sud Charleroi, Viena şi 1 frecvenţă săptămânală suplimentară pentru rutele: Bologna, Doncaster, Dortmund, Malmő, Malta, Paris-Beauvais, Tel Aviv, Valencia, Zaragoza.
  • TAROM se focusează pe rutele interne, intensificând cu încă 1 frecvenţă săptămânală destinaţiile Bucureşti şi Iaşi.
  • Blue Air, de asemenea măreşte cu 2 frecvenţele săptămânale pe ruta Cluj-Dublin,
  • Turkish Airlines creşte de la 4 la 7 frecvenţele săptămânale pentru Istanbul

14 destinaţii turistice din 6 ţări

Anul acesta, au fost anunţate până în acest moment, un număr de 14 destinaţii turistice din 6 ţări de destinaţie (Egipt, Grecia, România, Spania, Turcia şi Tunisia), cea mai bine deservită, rămânând Antalya, cu 15 zboruri pe săptămână, care, de altfel s-a aflat şi în anul 2018 pe primul loc în topul preferințelor ca destinaţie de vacanță cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Noutăţile faţă de sezonul turistic precedent sunt date de zborurile charter turistice către Bodrum, (Turcia) care vor debuta în 6 iunie şi vor continua până în 16 septembrie, precum şi Enfidha (Tunisia) din 12 iunie şi până în 25 septembrie. Totodată, în luna aprilie se reiau zborurile sezoniere către Spania Continentală (Alicante şi Malaga), Spania Insulară (Palma de Mallorca) şi respectiv Grecia (Atena). Nu în ultimul rând, din 2 iulie se vor relua zborurile interne estivale Blue Air spre Constanţa (2 frecvenţe/săpt., în zilele de marţi şi joi, până în 29.08.2019).

Anul acesta, zborurile charter spre destinațiile de vacanță vor fi operate în zilele de luni până duminică de către 14 companii aeriene: Blue Air, Air Bucharest, Corendon Airlines, Aegean Airlines, Ellinair, Tarom,  Freebird Airlines, Atlasglobal, Fly Egipt, Tailwind Airlines (NOU), Al Masria Universal Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines şi Nouvelair după următorul program:

Aeroportul Cluj trece la ora de vară: 14 destinaţii turistice din 6 ţări

Aeroportul Cluj trece la ora de vară: 14 destinaţii turistice din 6 ţări

Loading...
Comenteaza