Ai derapat şi ai ajuns în şanţ? Câţiva clujeni cu spirit civic şi maşini 4x4 vor să îţi dea o mână de ajutor

Ai derapat şi ai ajuns în şanţ? Câţiva clujeni cu spirit civic şi maşini 4x4 vor să îţi dea o mână de ajutor
| Foto: facebook.com/cert.transilvania/

Asociaţia CERT Transilvania - Detașamentul de Intervenție la Dezastre vine în ajutorul celor care, pe fondul condiţiilor meteo, au scăpat controlul maşinii şi au ieşit de pe drum. 

Membrii CERT Transilvania care au maşini 4x4 s-au oferit să îi ajute pe şoferii ghinionişti, potrivit unui anunţ postat pe Facebook: "Pentru că iarna nu-i ca vara, asociaţia CERT Transilvania, cu maşinile 4x4 din dotare, vine în ajutorul celor care au alunecat, ieşit de pe drum".

"Nu prestăm servicii de tractări! Vă ajutăm doar să vă repuneţi maşina pe carosabil", au anunţat cei de la CERT Transilvania. Dacă vă aflaţi în situaţia de mai sus, puteţi să îi contactaţi AICI.

Asociaţia este formată din clujeni care au transformat pasiunea pentru off-road într-o activitate cu caracter umanitar. Membrii CERT Transilvania provin din domenii diverse și își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii aflați în situaţii dificile.

"Pentru că avem logistica necesară, ne asumăm rolul de a interveni acolo unde alții nu au posibilitatea să ajungă. Avem în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special. De asemenea, ne pregătim intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată", se arată pe site-ul asociaţiei.

Loading...
Comenteaza