Amenzi de 20.000 de lei date de ITM Cluj unor firme, pentru exploatarea angajaților

Amenzi de 20.000 de lei date de ITM Cluj unor firme, pentru exploatarea angajaților

ITM Cluj a amendat cu 20.000 de lei mai mulți angajatori care au încălcat prevederile legale privind timpul de muncă și timpul de odihnă a angajaților.

În perioada 16 septembrie – 25 septembrie, ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul celei de-a doua etape a campaniei organizate la nivel naţional, acţiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă la unitățile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte.

În domeniul relațiilor de muncă s-a pus accent pe verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind timpul de muncă și timpul de odihnă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile anterior menționate.

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 28 de angajatori din judeţul Cluj. Au fost aplicate amenzi în cuantum total de 20.000 lei la 7 angajatori, pentru: nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptămânal, lipsa evidențierii orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat - cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit a programului de muncă, lipsa semnalizării de securitate, nepurtarea echipamentelor individuale de protecție de către lucrători, neverificarea periodică a prizelor de împământare, neprezentarea documentelor privitoare la verificările și autorizarea ISCIR a echipamentelor de muncă  - deficiență pentru care au fost sistate  două echipamente de muncă la aceeași societate.

Alte deficiențe constatate: echipamente individuale de protecție  deteriorate, căi de circulație încărcate cu materiale, locuri de muncă fără ventilație, stingătoare neverificate. Pentru toate aceste deficiențe au fost dispuse măsuri  cu termene de remediere.

Loading...
Comenteaza