Video Ar trebui să fie deschis circulaţiei în 2019, dar CNAIR recunoaşte: "mobilizare slabă"

Ar trebui să fie deschis circulaţiei în 2019, dar CNAIR recunoaşte: "mobilizare slabă"

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a publicat imagini video de pe lotul doi al Autostrăzii 10 Sebeş-Turda, tronson care au urma să fie deschis circulaţiei în 2019. 

"Imagini de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda, antreprenor Aktor. S-a constatat o mobilizare slabă, având în vedere că data oficială de începere a lucrărilor a fost 15 martie 2019. Antreprenorul și-a asumat ca termen pentru dare în circulație sfârșitul acestui an", transmite CNAIR. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general al CNAIR, Narcis Neaga au verificat, la început de martie, stadiul lucrărilor de pe autostradă. "În cazul loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda, în prezent, progresul fizic este de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2).

În ceea ce privește progresul financiar, în cazul lotului 1 se înregistrează valoarea de 55,44% iar în cazul lotului 2 valoarea procentuală este de 44,37%. Termenul asumat de către constructori, pentru finalizarea lucrărilor, în cazul ambelor loturi este trimestrul IV din 2019", transmite CNAIR. 

Autostrada Sebeş - Turda va avea o lungime totală de 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia.

Lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda. Loturile 3 şi 4 au fost dechise circulaţiei în 2018. 

Valoarea lucrărilor, fără taxa pe valoarea adăugată, este de 541 de milioane de lei pentru lotul 1, 549 de milioane pentru lotul 2, 420 de milioane pentru lotul trei, 470 de milioane pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi din bugetul de stat - 15%.

Loading...
Comenteaza