Arest la domiciliu pentru un cămătar din Turda. Ţinea un carneţel cu datele datornicilor şi îi ameninţa

Arest la domiciliu pentru un cămătar din Turda. Ţinea un carneţel cu datele datornicilor şi îi ameninţa
| Foto: Arviha

Poliţiştii turdeni cercetează în stare de arest la domiciliu un bărbat de 38 de ani din Turda, bănuit de comiterea infracţiunii de camătă.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Turda, la data de 4 mai, au efectuat o perchiziţei domiciliară la locuinţa unui bărbat de 38 de ani, din municipiul Turda, suspectat a fi comis infracţiunea de „camătă”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În fapt, bărbatul este cercetat după ce mai multe persoane au depus împotriva acestuia plângeri în care reclamau faptul că în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, după luarea cu împrumut a diferite sume de bani de la acesta, cu dobânzi şi garanţii de 100%, când nu reuşeau să restituie împrumutul sau întârziau cu plata ratelor, erau ameninţate cu acte de violenţă.

În urma perchiziţiei efectuate, poliţiştii au ridicat din locuinţa bărbatului, agende cu însemnări ce conțineau date ale unor persoane și sume de bani datorate, cupoane de ajutor social, aparținând reclamanților dar şi suma de 7.000 lei şi 36 grame de metal galben.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, a dispus măsuraarestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, împotriva bărbatului. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Loading...
Comenteaza