Şase ore de audieri pentru Petran la DNA: "Am fost audiat pentru o sponsorizare în campania electorală"

Şase ore de audieri pentru Petran la DNA:
Consilierul Judetean Ioan Petran, presedinte PNL Cluj-Napoca, a iesit de la DNA Cluj dupa circa 6 ore de audieri. Acesta sustine ca a dat declaratie de martor in dosarul Uioreanu.

"Am fost audiat în legătură cu o sponsorizare din campania electorală de 5.000 de euro. Eu pot să vă spun că 5.000 de euro în campanie nu înseamnă nimic", a spus Ioan Petran, citat de clujust.ro.

PNL a avut un scor de doar 9,45 % pe municipiul Cluj-Napoca la alegerile europarlamentare, iar recent unii membri PNL i-au cerut demisia lui Petran din fruntea organizatiei municipale.

Reamintim că ieri, procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii la sediul CJ Cluj şi la domiciliile mai multor persoane din conducerea insituţiei. Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

Între-un comunicat de presă remis de DNA, sponsorizarea de 5.000 de euro în legătură cu care  fost adiat consilierul judeţean Ioan Petran este o sumă de bani provenită de la afaceristul Ioan Bene.

"De asemenea, în cursul lunii mai 2014, omul de afaceri Bene Ioan a mai remis preşedintelui C.J. Cluj suma de 22.320 lei (echivalent a 5.000 de euro), sumă ce a reprezentat achitarea unui contract având ca obiect un sondaj de opinie comandat de edilul judeţului în contextul campaniei electorale privind alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Probaţiunea dosarului a stabilit că, pentru a disimula mita primită, inculpatul Uioreanu Horea Dorin, la înţelegere cu Bene Ioan, a solicitat reprezentantului societăţii ce a efectuat sondajul de opinie, încheierea fictivă a unui contract cu SC Napocamin SRL deţinută de omul de afaceri Bene Ioan, sens în care au fost întocmite în fals, contractul nr. 1.8/12.05.2014 precum şi factura fiscală nr. 034/23.05.2014 ce purta asupra sumei de 22.320 lei. Practic, prin încheierea actelor false s-a încercat disimularea adevăratei convenţii între părţi, acte menit să ascundă adevărata natură a provenienţei a banilor, cunoscând că acesta constituie obiect al infracţiunilor corelative de dare şi luare de mită".

Loading...
Comenteaza