Autostrada Sebeș – Turda, chiar după Pârâul Iovului, are un sens giratoriu nou

Autostrada Sebeș – Turda, chiar după Pârâul Iovului, are un sens giratoriu nou

Șoseaua de mare viteză va deservi și accesul mașinilor și utilajelor antreprenorului spre șantierul autostrăzii.

Pe Drumul Național 1, la ieșire din Alba (lângă Hotelul Astoria) spre Sântimbru, s-au executat săptămâna trecută lucrări de realizare a unui sens giratoriu provizoriu.

Este un sens giratoriu folosit pentru constructia autostrazii și care, foarte probabil, va fi integrat în viitorul nod rutier Alba Iulia Nord. În acest moment el este folosit și pentru accesul mașinilor și utilajelor antreprenorului spre autostradă.

Traficul de coşmar dintre Alba şi Aiud, în special pe perioada verii, va continua cel puţin 1 an jumătate de acum încolo. Practic, în perioada aglomerată, sensul giratoriu va îngreuna şi mai mult circulaţia. Deşi lăţimea ideală ar fi fost de 2 benzi, sensul este trasat doar pe o bandă şi va deservi şi utilajele care ies din zona tehnică a şantierului autostrăzii.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 km şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Despre termenul de finalizare a autostrăzii Sebeş - Turda, directorul general al CNAIR a spus că "loturile 1 şi 2 ale autostrăzii cu siguranţă vor fi finalizate anul viitor. De asemenea, vom finaliza podul peste Someş ca să putem uni nodul de la Turda, să mergem mai departe pe A3, unde avem aproape 9 km finalizaţi şi recepţionaţi, dar nu sunt în trafic, făcuţi de la Gilău la Nădăşelu. Cam astea sunt. Total, plus cele două loturi la care le-am dat drumul (loturile 3 şi 4 Sebeş-Turda - n. red.), ajungem la 100 km - 100 şi un pic".

sursa: ziarulunirea.ro

Loading...
Comenteaza