Foto Autostrada Sebeş - Turda. Deşi a promis în faţa ministrului Transporturilor, progresul este insesizabil

Autostrada Sebeş - Turda. Deşi a promis în faţa ministrului Transporturilor, progresul este insesizabil

Deşi sunt promişi pentru acest an, 17 km ai Austrăzii Sebeş - Turda ar urma să fie deschişi traficului abia la finele verii viitoare. 

"Cei de la Ziarul Unirea au făcut, vineri, o filmare aeriană cu întreg lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Deși vremea din ultima perioadă a fost prielnică, mobilizarea constructorului în punctele critice (nodurile rutiere Sebeș și Alba Iulia Nord) este în continuare deficitară. Chiar dacă italienii de la Pizzarotti au promis public ministrului Cuc că vor trata cu prioritate cele două bretele scurte din nodul Sebeș care să permită deschiderea parțială anticipată a traficului în 2019 până la Alba Iulia Sud, avansul este insesizabil.

Avem totuși o veste bună. La pasajul peste calea ferată din zona Alba Iulia Nord a început relocarea liniei electrice de înaltă tensiune care bloca lucrările la această structură. În urma deblocării situației, sperăm că antreprenorul va tura motoarele astfel încât în primăvara lui 2020 să putem circula pe bretelele scurte ale nodului Sebeș până la Alba Iulia Nord și tot tronsonul (17 km), cu toate conexiunile, să fie gata cel mai târziu la finalul verii anului viitor", transmit reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.  

La mijlocul lui iunie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o inspecţie pe Sebeş - Turda: ”Deşi acest tronson, când am început eu mandatul, în 2017, era mult întârziat, iată că acum reuşeşte să depăşească ca stadiu fizic cel de al doilea lot, unde lucrează firma din Grecia, astfel că avem propriu-zis 70%.

Constructorul şi-a asumat că va finaliza până la sfârşitul anului lotul de autostradă. Lotul 1 este în grafic, felicitări constructorului, a lucrat la structuri, are toate materialele necesare ca să termine toate structurile, tot ce are nevoie ca şi construcţii metalice” a precizat Răzvan Cuc

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost dechise circulaţiei în 2018.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3, de 470 de milioane pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi de la bugetul de stat, 15%.

Loading...
Comenteaza