Video Foto Autostrada Transilvania. "Am ajuns să ne surprindă normalitatea. Mobilizare exemplară pe un lot de 17 km"

Autostrada Transilvania. "Am ajuns să ne surprindă normalitatea. Mobilizare exemplară pe un lot de 17 km"

În ciuda mobilizării exemplare a constructorului, un tronson de 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3) are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019. Este vorba despre lotul 3, între Iernut şi Cheţani.

"Rareori vedem un progres foarte bun pe șantierele de autostrăzi din România. Am ajuns atât de rău încât ne surprinde normalitatea. Este cazul lotului Iernut-Chețani executat de asocierea Astaldi-Max Boegl. Stadiul fizic se apropie de 70%, iar avansul din ultimele 54 de zile este semnificativ. D

Din păcate, în ciuda mobilizării exemplare, tronsonul de 17,9 km are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019. Punctele critice de la Bogata (pod care traversează Mureșul de două ori) și Iernut (nod rutier ce include pasajul peste autostradă și calea ferată) sunt greu de finalizat în timp util. Realist vorbind, inaugurarea noii secțiuni din A3 va fi în primăvara anului viitor", transmit reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura (API).

 

Autostrada Câmpia Turzii – Târgu-Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri.

Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni – Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, cu o lungime totală de circa 14 kilometri, au fost date în folosinţă în luna decembrie 2018. Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare şi restul de 25%, de la bugetul de stat, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Loading...
Comenteaza