Video Foto Autostrada Transilvania: nodul rutier de la granița cu Ungaria prinde contur

O filmare din dronă surprinde lucrările la nodul rutier Biharia, parte din Autostrada 3 Borș - Biharia (5,35 km) de la granița cu Ungaria, capătul A3 București - Borș.  În depărtare se vede granița și conexiunea autostrăzii cu sectorul maghiar. 

"Nodul rutier Biharia începe să prindă contur după ce lucrările au pornit timid în februarie. Vineri, 17 mai, un prieten al organizației noastre a filmat zona din dronă. Contractul pentru minilotul de 5,3 km al A3, între Borș (granița cu Ungaria) și Biharia (la nord de Oradea), a fost semnat în 13 decembrie 2018 cu Trameco (parte din grupul Selina) și stipulează patru luni de proiectare și alte 15 de execuție.

Dacă se vor rezolva în timp util problemele birocratice și dacă antreprenorul se va mobiliza suficient de bine, sunt șanse ca noul tronson să fie inaugurat până la finalul anului viitor", transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API). 

Amintim că vecinii maghiari vor aduce autostrada lor (M4 Berettyoujfalu - Nagykereki) la poarta noastră în ianuarie 2020, dar noi vom finaliza bucățica până la Biharia abia prin vara anului viitor, în cel mai optimist scenariu. Lotul 3 (subsecţiunea 3C3) Biharia – Borş (km 59+100 – km 64+450) are o valoare estimată la 159 de milioane de lei. 

Loading...
Comenteaza