Update Bară la bară, în coloane interminabile! Au dat drumul semaforului de la Metro

Bară la bară, în coloane interminabile! Au dat drumul semaforului de la Metro

Miercuri au retrasat trecerea de pietoni, joi au dat drumul la semaforul de la Metro. Nici poveste de fluidizarea traficului, ci haos: coloane de maşini chiar şi la ore obişnuite. 

UDAPTE, ora 16.00: "Nu mai e coloană dinspre Cluj. Dinspre Floreşti este, iar semaforul merge cu buton. Am trecut de 5 minute pe acolo şi mergând cu 45 am filat şi butonul", a scris Berci Albert pe grupul de Facebook Info Trafic, jud. Cluj

--------------------------------------------

"Au fost pornite semafoarele de la Metro. Coloana la iesirea din Cluj-Napoca spre Floreşti până la podul Calvaria. Ora 11:45", scrie un utilizator al grupului de Facebook Info Trafic, jud. Cluj. "Oare nu mai bine se face o pasarelă acolo? Astfel numai încurcă traficul", "Au mai fost pornite acum 5 sau 6 ani când nu era trafic aşa intens şi după două zile de coşmar s-au oprit", "Semaforul este OK, dar să fie cu acţionare locală, prin buton", au replicat şoferii de pe grup. 

Floreştiul cerea soluţii încă din 2018 

La început de 2018, ZIUA de CLUJ scria că Asociaţia Trăiesc în Floreşti (ATIF) a cerut poliţiei, DRDP Cluj şi CNAIR interzicerea virajului la stânga înspre şi dinspre parcarea Metro. La acea vreme, autorităţile spuneau că măsurile vor fi luate, dar nu se ştie când...

“În 14 februarie 2018, ATIF a trimis solicitări către Poliția Rutieră Cluj, DRDP Cluj şi CNAIR prin care a cerut explicaţii referitoare la intersecţia din zona Metro şi motivele pentru care, în ciuda accidentelor rutiere multiple soldate cu victime, nu s-au luat măsuri. Pentru că nicio instituţie nu specifică un termen de execuţie, ne întrebăm câte accidente şi câte persoane trebuie să mai sufere până când se va inchide această intersecţie?”, transmiteau reprezentanţii asociaţiei.

VEZI MATERIALUL INTEGRAL, AICI! 

Regulile de acces la Metro, avizate în 1999

Într-un răspuns remis asociaţiei floreştene, CNAIR spunea că “amenajarea accesului la centrul comercial Metro a fost avizat în 1999, când valorile de trafic pe acest sector de drum naţional erau mai mici”. 

Interzicerea virajului la stânga şi semafor cu buton 

Şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj susţinea, în 2018, că “s-a solicitat modificarea accesului în/din incinta magazinului prin anularea virajului la stânga, accesul dinspre Cluj-Napoca - Floreşti urmând a fi realizat prin întoarcere la sensul giratoriu de la reprezentanţa Autotransilvania, ieşirea dinspre parcarea Metro spre Floreşti urmând a fi realizată pe breteaua de întoarcere din zona Vivo (Polus)”.

Se reiterează introducerea butonului cu semafor pentru pietoni. IPJ Cluj specifică faptul că soluţia propusă a fost acceptată de părţile participante, costul refacerii semforizării intrând în sarcina Metro, iar restricţionarea accesului urmând a fi făcută de CNAIR – DRDP Cluj.

53 de accidente în 2 ani 

DN1 Cluj-Napoca - Floreşti este unul dintre cele mai aglomerate şi mai periculose din ţară. Accidentele în zona Metro sunt la ordinea zilei. Luni, o tânără de 19 ani a fost spulberată pe trecerea de pietoni. 53 de accidente de circulaţie, din care 21 cu răniţi, au avut loc în perioada 2015-2017 pe drumul spre Floreşti, în zona de acces spre Metro.

Loading...
Comenteaza