Berea cu sfeclă roșie sau ciocolată cu lucernă, create de studenții USAMV Cluj

Berea cu sfeclă roșie sau ciocolată cu lucernă, create de studenții USAMV Cluj
Câteva produse alimentare inedite, cum ar fi bere cu adaos de sfeclă roșie sau zer, ciocolată raw vegan cu lucernă, dulceață din fruct de cactus, dar și covrigei din făină de sfeclă roșie și de morcovi, au fost prezentate miercuri de studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

Alimentele acestea și multe altele, precum și metodele prin care au fost preparate, fac parte din lucrarea de licență a tinerilor și au fost prezentate în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Alimentului. Evenimentul este special creat pentru tinerii care termină Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, iar la ediția din acest an au fost prezenți cu produse aproximativ 80 de studenți.

O studentă, Simona Cosmina Fodor, a pregătit dulceață din fructe de cactus cu adaos de coajă de ou și speră să găsească o soluție pentru scoaterea pe piață a acestui produs.

"Am încercat să valorific un subprodus din industria alimentară, și anume cojile de ou, aducând în produs un aport de calciu. În urma analizelor fizico-chimice pe care eu le-am făcut, am ajuns la concluzia că această dulceață din fruct de cactus conține anti-oxidanți, polifenoli și calciu. Se poate mânca pe pâine, pe biscuiți. Sper să fie o firmă interesată de această dulceață care este un produs funcțional", a spus Fodor, citat de agerpres.ro.

Alți studenți au venit la această expoziție cu feluri interesante de bere - una cu adaos de sfeclă roșie, care conferă produsului o spumă colorată și cu o tărie de 7%, alta cu zer, care are o alcoolemie mai scăzută, de doar 3,8%, iar alta cu ciocolată.

Mai multe informaţii AICI.

Loading...
Comenteaza